Pécs 2010: mégis megvannak az NB I feltételei, a legenda bizakodik

Vágólapra másolva!
2011.07.15. 17:42
A Pécsi Újság híradása szerint péntekig, a női kosárlabda NB I nevezési határidejének lejártáig a Pécs 2010 elküldte a nevezéshez szükséges dokumentumokat a szövetségbe, ami azt jelenti, hogy a klub rendezte a tartozásait, és nehéz helyzete ellenére reménykedhet a bajnoki indulásban.

„Minden szükséges papírunk megvan, ezek egy részét már el is küldtük a kosárlabda-szövetségnek, de a többi dokumentum is időben eljut oda" – idézi a pecsiujsag.hu Iványi Dalmát, a pécsi csapat nyolcasát, jelenlegi többségi tulajdonosát.pecsiujsag.hu Iványi Dalmát, a pécsi csapat nyolcasát, jelenlegi többségi tulajdonosát.

Úgy tűnik tehát – olvasható a Pécsi Újság tudósításában –, hogy sikeres volt az akció, amelyet a Pécs 2010 hirdetett meg a klub megmentése érdekében. A környékbeli szponzorok segítségével ugyanis megkapták elmaradt járandóságukat az alakulat játékosai (ez több tízmillió forintos tétel), és a nyolc- és fél milliós APEH-tartozást is sikerült kiegyenlíteni.

Ennek ellenére Iványi Dalma nem jelentette ki, hogy ezzel eldőlt volna: az Euroliga-indulásról már korábban lemaradó Pécs 2010 a következő szezonban is a legmagasabb hazai bajnoki osztályban játszik.

„A szövetség minősítő bizottsága szerdán ül össze, akkor döntenek a nevezésekről. Százszázalékosra semmit sem lehet kijelenteni, mindenesetre mi elküldtük azokat a papírokat, amelyeket az MKOSZ korábban kért" – mondta a pécsi kosárlabdázás élő legendája a Pécsi Újságnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik