Női kosárlabda: a Ferencváros csatlakozhat az A-csoporthoz

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2010.05.06. 11:43
A kosárlabda-szövetség női tagozatának szerdai ülésén a csapatok úgy döntöttek, hogy a Ferencváros – függetlenül attól, hogy megnyeri-e a B-csoportos bajnokságot – ha megfelel az indulási feltételeknek, a következő szezontól csatlakozhat az A-csoporthoz.  

A csapatok tizenhárom induló esetén is vállalják a küzdelmeket, azaz akkor is, ha fordulónként mindig szabadnapos lenne valamelyik együttes.

„A csapatok egyetértenek abban, hogy a női kosárlabdának szüksége van az FTC-re, és természetesen minden olyan együttesre, amely teljesíteni tudja az A-csoportban indulás feltételeit" – mondta Bodrogváry Iván, a női tagozat elnöke, a szövetség elnökségi tagja.

A szerdai döntést az MKOSZ-nak is jóvá kell hagynia, ezért a május 27-i elnökválasztás és az elnökségi tagok megválasztása után újjáalakuló testület első ülésére Bodrogváry tizennégy csapatos versenykiírási tervezetet nyújt be. Ha elfogadják, az is belefér, hogy tizenhárom együttes szerepeljen a következő bajnokságban, illetve ha még egy csapat megfelel a kritériumoknak, előtte is szabad lenne az út az élvonalba. De ha a jelenlegi szereplők közül valamelyik nem vállalna még egy élvonalbeli évadot, tizenkettő vagy annál kevesebb csapat alkothatja az A-csoportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik