Férfi kosárlabda: a spanyol élvonalat célozza meg a Burgos magyar centere

Vágólapra másolva!
2010.02.14. 12:50
Megállíthatatlan a Ford Burgos együttese. A magyar center, Lóránt Péter csapata hetedszer nyert zsinórban a spanyol kosárlabda-másodosztályban, és hármas holtversenyben, 14 győzelemmel és 8 vereséggel a tabella harmadik helyén áll. Erre a teljesítményre még a legelvakultabb Burgos-szurkolók sem számítottak az idény előtt.

„Sokan felkapták a fejüket, pedig semmi mágikus nincs benne – végre a teljes csapat együtt tud készülni, míg a bajnokság elején mindig akadt sérültünk, nem tudtunk összecsiszolódni. Most már megy a játék, a legutóbbi két meccsünkön például a kiegészítő emberek dobták a pontok nagy részét, ami sokat elárul a csapat erejéről" – mondta a Nemzeti Sportnak Lóránt Péter, aki meccsenkénti 9.6-os pont-, valamint 4.6-os lepattanóátlagával a legjobb a négy center közül.

A Magyarországon tavaly a legjobb játékosnak választott kosárlabdázó négyéves szerződése az idény végén lejár Burgosban, és játékát tekintve nem csoda, hogy marasztalják. A nyáron már keresték az ACB-ligából, a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő, olimpiai második Spanyolország élvonalából!

„Tavaly irreálisan magasan szabták meg a kivásárlási áram. Jól érzem magam Burgosban, színvonalas ez a bajnokság, de persze hogy szeretnék az ACB-ben játszani. Egyet biztosan ígérek: nem várok ki az utolsó pillanatig. Remélem, még a nyár vége előtt kapok olyan ajánlatot, amilyet szeretnék" – fejezte ki reményeit Lóránt Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik