Allen Iverson inkább visszavonul, minthogy csere legyen

Vágólapra másolva!
2009.04.02. 19:47
A Detroit Pistons játékosa, Allen Iverson kijelentette: visszavonul az aktív játéktól, ha nem számítanak rá a kezdőcsapat tagjaként, s csak csereként játszatják. A kosaras a New Jersey Nets elleni találkozón mindössze 17 percet töltött a pályán, s ezalatt négy pontot szerzett.
A kép csalóka! Iverson nem érzi jól magát a kispadon
Fotó: Action Images
A kép csalóka! Iverson nem érzi jól magát a kispadon
A kép csalóka! Iverson nem érzi jól magát a kispadon
Fotó: Action Images
A kép csalóka! Iverson nem érzi jól magát a kispadon
A szerda esti, New Jersey Nets ellen elszenvedett 111–98-as vereséget követően elégedetlenségének adott hangot a Detroit Pistons kosarasa, Allen Iverson.

A csereként 17 perc játéklehetőséget kapó Iversonnak nem is ment a játék: nyolc mezőnykísérletéből mindössze egyszer talált a gyűrűbe. A csereként beálló játékos ezután kilátásba s helyezte visszavonulását a kevés lehetőség miatt, pedig nemrég tért vissza hátsérüléséből, ami miatt 16 mérkőzést kellett kihagynia.

„Még egyszer ez nem fordulhat elő velem pályafutásom során. Visszavonulok még mielőtt újra megtörténik ez. Nem tudok hasznosan játszani, ha tudom, hogy csak csere vagyok” – nyilatkozta Iverson.

Az 1998–1999-es szezon gólkirálya 13. szezonját tölti a ligában, szinte mindig aktuális csapata legnagyobb sztárjának számított, így nem meglepő, hogy nem tudja elfogadni jelenlegi helyzetét.

„Ezt egész egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni, hogy nem tudok semmit sem tenni a pályán. Ahogy már mondtam, ez lelkileg és testileg is komolyan megvisel. Versenyző-típus vagyok, imádom a játékot, szeretek kosárlabdázn, de képtelen vagyok jól teljesíteni, ha nem érzem jól magam a pályán” – tette hozzá Iverson.

Pedig a novemberben Chauncey Billupsért cserébe érkező kosaras az utóbbi időszakban nem leli örömét a játékban. Mert bár korábban úgy nyilatkozott, hogy elfogadja a kispados szerepet, amit edzője szán neki, most azonban mégis elégedetlenségének adott hangot.

Iverson a nyáron szabadügynökké válik, s elmondta: inkább visszavonul, minhogy valahol csak a kispadot koptassa.

„Elégedett vagyok a pályafutásommal és mindazzal, amit elértem a karrierem során. Akkor sem leszek elkeseredve, ha vissza kell vonulnom” – summázta a történteket Iverson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik