A Sopron hazai diadalmenetét akadályozná meg a Pécs a kupában

Vágólapra másolva!
2009.03.28. 12:46
A hét végén Sopronban rendezik a női Magyar Kupa négyes döntőjét. Az elődöntőben elkerülte egymást a két hazai sztárcsapat, így ebben az évtizedben hatodszor kerülhet sor Sopron– Pécs fináléra vasárnap délután.
Ismét létrejöhet az álomdöntő
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Ismét létrejöhet az álomdöntő
Ismét létrejöhet az álomdöntő
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Ismét létrejöhet az álomdöntő

AZ ELMÚLT TÍZ ÉV GYŐZTESEI

1999: PVSK, 2000: PVSK 2001: PVSK 2002: PVSK 2003: PVSK 2004: Szolnoki NKK 2005: MiZo-Pécsi VSK 2006: MiZo-Pécsi VSK 2007: MKB-Euroleasing Sopron 2008: MKB-Euroleasing Sopron
A legnagyobb esélyesnek mindenki a címvédő, alapszakaszgyőztes, az Euroligában is a final fourba jutó Sopront tartja a Magyar Kupa négyes döntőjében, ráadásul a mérkőzéseket is a bajnokcsapat otthonában játsszák.

„Egész héten a Magyar Kupa négyes döntőjére edzettünk. Az volt benne a különleges, hogy az alapszakasz végén már készültünk az Euroliga final fourjára is, ám ezúttal csak a Győrre és a Pécsre koncentráltunk” – nyilatkozta Horti Dóra, a Sopron egyik legjobbja a Nemzeti Sportnak, utalva arra, hogy az elődöntő sikeres megvívása esetén a nagy rivális Pécs következhet.

A Sopron elődöntős ellenfelénél, a Győrnél persze jóval szerényebb célokat tűztek ki a hét végére.

„A két meccsen jó teljesítményt várok magamtól, a csapattól pedig azt, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot, és akkor semmi sem lehetetlen” – vázolta reményeit győri oldalon Fűrész Diána.

A Sopron mindenképpen esélyesebb a Győrnél, mint ahogy a másik elődöntőben is a Pécs sikerére szavaznának a legtöbben. De valóban esélytelen-e az ebben a szezonban vitézkedő Szeged a MiZo ellen, s valóban csak formalitás-e a két elődöntő az újabb „örökrangadó” előtt?

„A Szeged nagyon gyorsan kosarazik, sok labda nélküli elzárás, csapdázás jellemző rá. Nekünk, a külső sornak rengeteget kell mozognunk ahhoz, hogy e játék ellen sikeresek legyünk” – vélekedett a Szegedről Raksányi Krisztina, a Pécs kosarasa, aki szerint a végső sikert is megszerezhetik.

„Remélem, mi nyerünk. Egész héten jól edzettünk, jó formában vagyunk, tanultunk a múlt vasárnapi bajnoki vereségből.”

Németh Bernadett, a Szeged légiósa szerint azonban csapatuk nem feltartott kézzel lép majd parkettre:

„Pécsen két hete tragikusan játszottunk, azt a meccset szeretnénk feledtetni. Be akarjuk bizonyítani, hogy az igazi Szeged az, amelyik képes volt megverni a Sopront. Erre csak akkor van esélyünk, ha nem egyénieskedünk, hanem igazi csapatként működünk” – véli a játékos.

Az említett vereség bizony fájó volt a csapatnak, március 15-én nagyon simán, 83–58-ra nyertek a mecsekaljaiak a bajnokság alapszakaszában, igaz, akkor Pécsett rendezték a találkozót.

A kétnapos soproni rendezvény négy mérkőzésére a belépők 3500, diákoknak és nyugdíjasoknak 2200 forintba kerülnek.

AZ MK NÉGYES DÖNTŐJÉNEK PROGRAMJA

SZOMBAT
Seat Foton Győr–MKB-Euroleasing Sopron 16 óra
MiZo Pécs 2010–Szeviép-Szeged 18.15
VASÁRNAP
Mérkőzés a 3. helyért 12.30
Döntő 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik