Stephon Marbury karrierjének vége – legalábbis a Knicksnél

Vágólapra másolva!
2009.02.25. 15:49
A tegnapi hírek igaznak bizonyultak: Stephon Marbury és a New York Knickerbockers vezetői végre megegyeztek egymással, és az önfejű, de kétségtelenül tehetséges irányítót kivásárolta szerződéséből a Knicks.
Zöldbe öltözik? A Knickstől elment Marbury, a Celticsben folytathatja
Fotó: Imago (archív)
Zöldbe öltözik? A Knickstől elment Marbury, a Celticsben folytathatja
Zöldbe öltözik? A Knickstől elment Marbury, a Celticsben folytathatja
Fotó: Imago (archív)
Zöldbe öltözik? A Knickstől elment Marbury, a Celticsben folytathatja

A gárda hivatalos közleménye szerint „A New York Knicks és Stephon Marbury között átfogó megállapodás született. Ennek megfelelően a Marbury által a ligához benyújtott panasz megoldódott, és Marburyt a Knicks átadólistára tette. További hozzáfűznivalónk nincs az ügyhöz."

A megállapodás négyórás tárgyalás eredménye, amely Marbury és Donnie Walsh, a Knicks elnöke és általános menedzsere között zajlott le. A döntés megszületésekor a liga irodái már bezártak, ezért Walsh csak szerda reggel tudta benyújtani az átadólistára tétellel kapcsolatos iratokat.

A szabályok szerint 48 óra áll a többi csapat rendelkezésére, hogy Marburyt felvegye a listáról, de ez azzal jár, hogy jelenlegi szerződését is befogadják. Mivel egyetlen gárdának sincs 21 millió dollárja a fizetési sapka alatt, gyakorlatilag biztos, hogy Marbury a két nap elteltével, vagyis pénteken szabadon igazolhatóvá válik. A leggyakrabban emlegetett kérő a Ray Allen mögé tartalékot kereső címvédő Boston Celtics, amely Mikki Moore után újabb veterán játékossal erősödne Marbury személyében.

A megállapodás keretében Marbury az idei fizetése (20.8 millió dollár) még hátralevő részének (6.4 millió dollár) egy tekintélyes részéről lemondott, így körülbelül 4.5 millióval a zsebében sétálhat el a Madison Square Gardenből.

Az egyértelmű, hogy napjainkban a pénz nagy úr, de a játékos számára – ha tényleg fontos neki a kosárlabda – talán a legnagyobb eredmény, hogy még azelőtt válik szabaddá, hogy lejár a liga játékosnevezési határideje a rájátszásra.

Március elsején válnak véglegessé ugyanis a játékoskeretek: aki ekkor rájátszásba jutó gárda keretében van, játszhat a playoffban. Mindenki más, aki később csatlakozik az egyesülethez, csak a lelátóról figyelheti a társakat.

Marbury tehát csak pénteken és szombaton tudja meghallgatni az érdeklődőket, illetve a kérőknek is két napjuk van arra, hogy megtegyék ajánlatukat a játékosnak.

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik