Steve Francis Memphisbe költözik, helyére Mutombo érkezhet

Vágólapra másolva!
2008.12.26. 15:05
Steve Francis, a Hosuton Rockets játékosa a Memphis Grizzliesben folytatja pályafutását, amely még Vancouver Grizzlies néven majd tíz évvel ezelőtt draftolta őt. A Rakéták valószínűleg a veterán Dikembe Mutombót igazolják Francis helyére.
Jao Ming (jobbra) nem kérdés, hogy marad Houstonban, Steve Francis viszont költözik Memphisbe
Fotó: Action Images
Jao Ming (jobbra) nem kérdés, hogy marad Houstonban, Steve Francis viszont költözik Memphisbe
Jao Ming (jobbra) nem kérdés, hogy marad Houstonban, Steve Francis viszont költözik Memphisbe
Fotó: Action Images
Jao Ming (jobbra) nem kérdés, hogy marad Houstonban, Steve Francis viszont költözik Memphisbe

Francist az 1999-es játékosbörzén másodikként hozta el a kanadai franchise, azonban a játékos azonnal kijelentette, nem szívesen hordaná a Grizzlies mezét. A klub nem habozott sokáig, és három csapatot, valamint tizenegy játékost érintő csere keretében Houstonba cserélte őt.

A Houston jó ideig csak előnyét látta az üzletnek, ugyanis az elkövetkezendő hat szezon legeredményesebb és legnépszerűbb Rakétáját üdvözölhették az alacsony termetű, de annál atletikusabb játékos személyében. Francis ez idő alatt 19 pontos, 6 lepattanós, 6 gólpasszos átlagot hozott. Három alkalommal vett részt All-Star gálán, valamint újoncévében Elton Branddel közösen megkapta Az év újonca-kitüntetést.

2004-ben Tracy McGradyért cserébe a Rockets az Orlandónak adta, ahonnan 2006-ban New Yorkba került. Ekkor karrierje már erőteljes hanyatlásba kezdett legfőképp egyre sűrűsödő sérüléseinek köszönhetően. Előbb a Magicben nem teljesítette a vezetőség elvárásait, később a Knicksnél mondott csődöt az Isiah Thomas által megálmodott Stephon Marbury–Steve Francis tandem.

2007-ben váltott újra csapatot, amikor is Zach Randolph Portlandből New Yorkba tette át székhelyét, majd a Blazers kivásárolta a játékos szerződését, így tavaly Francis visszatért a Rocketsbe, ahol eddig csupán tíz mérkőzésen tudott részt venni.

Bár a játékos több alkalommal is azt ígérte, régi formájában tér vissza, ezt egyelőre nem sikerült teljesítenie, a Rockets pedig már hónapok óta kereste Francis új otthonát.

A csapatok a csere keretében 2009-es, illetve 2011-es második körös draftjogot cseréltek. A Memphis általános menedzsere, Chris Wallace elmondta, még egy lehetőséget szeretnének adni Francisnek a bizonyításra. Viszont a játékos februári térdműtétje óta nem lépett pályára, így további szereplése is kérdéses.

Bár korábban a szurkolók örömmel fogadták Francis visszatérését Houstonba, már hónapok óta sejthető volt, a kosarasnak nincs jövője a csapatnál. A Rockets így valamivel távolabb került a fizetési plafontól, és lehetővé vált, hogy újabb játékost szerződtessenek anélkül, hogy luxusadót kellene fizetniük.

A pletykák természetesen már el is indultak, és középpontjukban a nagy veterán Dikembe Mutombo áll. Bár Deke május óta nincs a csapattal, az öltözőben a szekrénye még mindig érintetlenül áll. Mutombo nemrég tett nyilatkozatában azt mondta, az év végéig valószínűleg vagy Bostonba, vagy San Antonióba igazol, azonban a Rockets általános menedzsere, Daryl Morey még az edzőtáborban arról beszélt, a Houston valószínűleg év közben újraigazolja a 42 éves centert.

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik