Rose teljesítménye Jordant idézte – a Bulls legyőzte az Indiana Pacerst

Vágólapra másolva!
2008.11.16. 08:16
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 19. játéknapján a címvédő Boston Celtics alaposan megizzadt a Milwaukee Bucks otthonában. A Kelták csak a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet, s a 102–97-es diadal után kilenc sikerrel és két vereséggel állnak a ligában. A Chicago Bulls az újonc Derrick Rose vezérletével verte meg a Pacerst, míg a Clevelandet LeBron James vezette sikerre a Utah ellen.
Derrick Rose az első tíz meccsének mindegyikén tíz pont felett zárt
Fotó: Action Images (archív)
Derrick Rose az első tíz meccsének mindegyikén tíz pont felett zárt
Derrick Rose az első tíz meccsének mindegyikén tíz pont felett zárt
Fotó: Action Images (archív)
Derrick Rose az első tíz meccsének mindegyikén tíz pont felett zárt
A vártnál nehezebben, de végül sikerrel zárta milwaukee-i kirándulását a címvédő Celtics. Pedig a találkozó elején nem úgy nézett ki, hogy veszélyben forog majd a bostoni győzelem, hiszen az első három negyedben a bajnok vezetett – ám az utolsó játékrész 12 ponttal a Bucksé lett, így következhetett a hosszabbítás.

A túlórát Paul Pierce és Ray Allen vezérletével (a „nagy hármas” harmadik tagja, Kevin Garnett a végére kipontozódott) megnyerték a vendégek, a találkozó végeredménye így 102–97. Egyébként ez volt a Bucks harmadik hosszabbításos meccse a szezonban; az eddigi kettőn győztek végül, és a sorozat most megszakadt – ami nem is meglepő, hiszen ez volt a Boston egyhuzamban hatodik diadala a Milwaukee felett.

A Cleveland Cavaliers hazai pályán verte meg a Utah-t, nagyrészt LeBron Jamesnek köszönhetően, aki az utolsó negyedben alaposan elhúzta a Jazz nótáját. A Lovagok 23-asa az egész meccsen szerzett 38 pontjából 16-ot tartogatott a záró játékrészre, és a 105–93 zsinórban már a hetedik Cavaliers-siker. James formája is elképesztő: legutóbbi hat meccséből ugyanis négyen dobott legalább 38 pontot.

A „régi szép időket” juttatta az ember eszébe a Chicago–Indiana párosítás, hiszen nem is volt az olyan régen, amikor a Michael Jordan vezette Bikák és a Reggie Miller fémjelezte Indy a Keleti főcsoport döntőjében adott állandó jellegű randevúkat egymásnak. Természetesen egyelőre nagyon messze van a két csapat a főcsoportdöntőtől, azonban izgalmas mérkőzést játszottak.

A Chicagót Derrick Rose vezette győzelemre, aki 23 pontot tett be a közösbe. Rose egyébként hosszú idő után az első olyan újonc Chicagóban, aki karrierje első tíz meccsén egyaránt tíz pont felett teljesített – ugye, nem nehéz kitalálni, korábban ki volt erre képes: Michael Jordan az 1984–85-ös szezonban.

„Az igazat megvallva nem is tudtam erről. De meg sem közelítem őt – nyilatkozta a draft 1/1-es választottja a meccs után. – Remélem, egyszer majd fogom, de most még nagyon messze vagyok Jordantől. Jelenleg a csapat sikerére és a következő meccsre koncentrálok.”

NBA

19. JÁTÉKNAP
Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 103–121
Atlanta Hawks–New Jersey Nets 107–119
Philadelphia 76ers–Oklahoma City Thunder 110–85
Cleveland Cavaliers–Utah Jazz 105–93
Minnesota Timberwolves–Portland Trail Blazers 83–88
Chicago Bulls–Indiana Pacers 104–91
Houston Rockets–New Orleans Hornets 91–82
Milwaukee Bucks–Boston Celtics 102–97 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik