A válogatott játékosok két kivétellel jól kezdték az Euroligát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2008.10.17. 15:58
Címkék
Elkezdődött az idei női kosárlabda Euroliga-sorozat, amelynek magyar szempontból az elmúlt évekhez képest az eddiginél nagyobb jelentősége van, hiszen az európai porond az a színtér, ahol a magyar válogatott játékosai fel tudnak készülni a nyári kontinensbajnokságon rájuk váró erőpróbára. A legrangosabb kupasorozatban a két magyar együttes, a Pécs és a Sopron győzelemmel kezdett, ahogy Bujdosó Nóra csapata, a francia Bourges, valamint a Rátgéber László irányította Szpartak Moszkva is, a Brno viszont Béres Tímeával és Fegyverneky Zsófiával a soraiban vereséget szenvedett.
Vajda Anna (labdával) a legredményesebb magyar válogatott játékos volt az Euroliga 1. fordulójában
Fotó: Laufer Péter
Vajda Anna (labdával) a legredményesebb magyar válogatott játékos volt az Euroliga 1. fordulójában
Vajda Anna (labdával) a legredményesebb magyar válogatott játékos volt az Euroliga 1. fordulójában
Fotó: Laufer Péter
Vajda Anna (labdával) a legredményesebb magyar válogatott játékos volt az Euroliga 1. fordulójában
A héten elkészítették a jövő nyári, lettországi Eb csoportbeosztását, és ha a magyar válogatott komolyan gondolja, hogy tovább szeretne jutni csoportjából (Görögország, Lengyelország és Lettország mellől), akkor nagyon fontos, hogy az Euroliga-meccseken is minél jobban szerepeljenek a válogatott meghatározó játékosai, hiszen a magyar bajnokságban nem lehet felkészülni a kontinentális megméretésre.

A soproni és a pécsi válogatottak kitettek magukért az Euroliga első fordulójában.

Vajda Anna, aki a nyáron főszerepet vállat az Eb-szereplés kivívásában, 26 pontot szerzett csapata, a spanyol Halcón Avenida elleni hazai meccsén, és ezzel nagyban hozzájárult a pécsiek 82–65-ös sikeréhez. A pécsieknél jól játszott a 13 pontot szerző Iványi Dalma is, aki ugyan nyáron lemondta a válogatott szereplést, de a lettországi kontinenstornán nagy szükség lenne a játékára.

A Sopron még szerdán győzött a TTT Riga vendégeként. A csapat válogatottjai közül a 11 pontos Honti Kata és a 16 pontig jutó Horti Dóra tehát már tapasztalhatta, milyen érzés győzni a lett fővárosban a hazai csapat ellen. Reméljük, a nyáron is lesz részük hasonló élményben.

A nem itthon játszó válogatott játékosok közül Bujdosó Nóra 16 percet szerepelt a Bourges színeiben a Besiktas elleni hazai meccsen, és két triplával, valamint négy lepattanóval járult hozzá a sikerhez.

A cseh Brnót erősítő magyarok már kevésbé lehettek boldogok az Eurolgia 1. fordulóját követően, hiszen Fegyverneky Zsófia és Béres Tímea együttese 88–77-es vereséget szenvedett hazai pályán az olasz Veneziától. Béres 22 perc alatt 6 pontot dobott, és leszedett egy lepattanót, Fegyverneky Zsófia pedig 24 perc alatt nyolc pontig, négy lepattanóig és egy gólpasszig jutott.

Ha pedig már sorra vettük a válogatott játékosokat (Béres és Iványi nem volt tagja az Eb-szereplést kivívó csapatnak), akkor egy mondatot a szövetségi kapitány is megérdemel: Rátgéber László az Euroligában győzelemmel mutatkozott be a Szpartak Moszkva kispadján az olasz Schio ellen.

NŐI EUROLIGA, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT
Nagyezsda (orosz)–Wisla Kraków (lengyel) 79–80
Bourges (francia)–Besiktas (török) 79–49
MiZo Pécs–Halcón Avenida (spanyol) 82–65
B-CSOPORT
Brno (cseh)–Venezia (olasz) 88–77
Riga (lett)– MKB-Euroleasing Sopron 71–86
CSZKA Moszkva–Lille 96–44
C-CSOPORT
Sibenik (horvát)–Jekatyerinburg (orosz) 62–92
Hainaut (francia)–USK Praha 78–62
Valencia (spanyol)–Gdynia (lengyel) 93–51
D-CSOPORT
Fenerbahce (török)–Vilnius (litván) 76–68
Montpellier (franica)–Kosice (szlovák) 65–67
Szpartak Moszkva–Schio 88–63
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik