Reszkess Sopron és Pécs! A Szeged helyet követel magának a döntőben

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 12:06
Megnőtt a szegediek ázsiója, még a bajnoktól is játékost igazoltak. A legutóbbi két idény bajnoki bronzérme mellett senki sem ment el szó nélkül. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata azonban nem elégszik meg az elért sikerrel, és új célt tűzött ki: a döntőbe jutást a női bajnokságban.
Németh Bernadett (balra) lehet a siker záloga
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Németh Bernadett (balra) lehet a siker záloga
Németh Bernadett (balra) lehet a siker záloga
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Németh Bernadett (balra) lehet a siker záloga

Új edzővel, a sokszoros válogatott, korábban az MTK-val és a Péccsel is bajnokságot nyerő, életkora alapján (33 éves) még aktív játékosnak is beillő Donkó Orsolyával veszi fel a harcot a Szeged az elkövetkezendő szezonban. Az elmúlt három idényben Ujhelyi Gábor, majd Peresztegi Nagy Ákos, végül Fodor Péter és a „tűzoltó” feladatot ellátó Domokos Mihály mellett másodedzőként tevékenykedő fiatalasszony pedig nem kis feladatot tűzött ki saját maga és csapata elé.

„Vallom, hogy a lányok elé olyan célt kell kitűzni, amely kellőképpen motiválja őket. Mármost ha az elmúlt két évben harmadikok voltunk, s a holt idényben még erősödtünk is, kérjem tőlük azt, hogy tartsuk meg a harmadik helyet? Ez nem az én stílusom. Maradjunk abban, hogy megcélozzuk a bajnoki döntőbe jutást” – fogalmazott az edző.

Az erősödés kézzel fogható jele a válogatott és a bajnok MKB-Euroleasing Sopron egyik irányítója, Németh Bernadett érkezése. Nem megszokott a magyar kosárlabdában, hogy az aranyérmestől eligazoljon valaki egy gyengébb együtteshez, pláne, ha nem is küldik.

„Nem bizony, meg kellett harcolnunk Bettiért, de megérte. Személyében végre olyan irányító érkezett a csapathoz, akinek a kezébe nyugodtan odaadhatom a karmesteri pálcát. Tudom, milyen sokat jelent ez – magam is ezen a poszton szerepeltem. Általánosságban is elmondhatom, hogy megnőtt az ázsiónk: míg korábban vadásznunk kellett az új játékosokra, ezen a nyáron sorban álltak nálunk a jelentkezők.”

Jelzésértékű epizód, hogy míg régebben a két nagy, a Pécs és a Sopron elküldött játékosaira fanyalodtak a kisebb együttesek, most fordult a kocka: a Pécs igazolta le a szegedi Török Szilviát.

„Szilvit nem küldtük el, ő azt mondta nekünk, szeretne külföldre szerződni. Aztán hirtelen felbukkant Pécsett – sok sikert kívánunk pályafutása folytatásához. Távozott még tőlünk Szlimák Hajnalka is, őt marasztaltuk, de családi okok miatt kellett mennie, így elfogadtuk az indokait. Érkezett viszont Szolnokról a roppant tehetséges, korosztályos válogatott bedobó, Kmézics Diána, a legendás játékos, most edző Kmézics Zorán lánya, s a hasonlóan nagyra hivatott BEAC-os irányító, Pusztai Sára. Légiósaink közül a két centert, a bolgár Milena Tomovát és az ukrán Olena Zserzserunovát tartjuk meg, no meg belső értékeinket, azaz tehetséges fiataljainkat. És természetesen csapatkapitányunkat, a most már másodedzőként engem segítő Fürész Emőkét, valamint Russai Petrát is” – tette hozzá az NB I legfiatalabb edzője.

A tréner azonban hozzátette: számukra nem záródott le az átigazolási szezon, és további erősítéseket terveznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik