Szövetségi kapitány kerestetik a férfi kosárlabda-válogatott élére!

Vágólapra másolva!
2008.06.22. 12:54
Címkék
Szombaton Székesfehérváron újra ülésezett a Magyar Kosárlabda Szövetség szakmai bizottsága. A téma a Sztojan Ivkovics lemondása után kialakult helyzet volt, illetve annak megoldása. Az ügy nem sokat késlekedhet, szakvezetőt kell találni, ugyanis a férfiválogatott július 4-én megkezdi a felkészülést a 2009-es Európa-bajnoki selejtezőkre.
Mészáros Lajos szerint Magyarország célja a bentmaradás kell, hogy legyen
Fotó: Mirkó István (archív)
Mészáros Lajos szerint Magyarország célja a bentmaradás kell, hogy legyen
Mészáros Lajos szerint Magyarország célja a bentmaradás kell, hogy legyen
Fotó: Mirkó István (archív)
Mészáros Lajos szerint Magyarország célja a bentmaradás kell, hogy legyen

A grémium tagjai (Sterbenz Tamás elnök, Rátgéber László, Mészáros Lajos, Zsoldos András, Ránky Mátyás, Meszlényi Róbert, Balogh Judit és Földi Sándor) visszatetszőnek találták, hogy amikor tavaly Sztojan Ivkovicsot és Bencze tamást kinevezték a férfi, illetve női válogatott élére, a Berényi János vezette elnökség nem kérte ki a szakmai fórum véleményét.

Most – a kritikus helyzetben – mégis nekik kellene megoldani a problémát.

Eddig három edző neve merült fel lehetséges kapitányként. Zsoldos András (Kecskemét) és Sabáli Balázs (Paks) állítólag nem vállalta a feladatot, Peresztegi Nagy Ákosnak (Albacomp) pedig nincs megfelelő szakmai végzettsége.

„A fenti értesüléseket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom” – mondta a Nemzeti Sportnak Sterbenz Tamás, aki a szakmai bizottság vezetése mellett a főtitkári teendőket is ellátja.

„Tény, hogy még mindig nincs kapitány, de ígérem, hétfőn már az elnökség elé terjesztünk három nevet, akik közül kiválaszthatják majd a legalkalmasabbnak ítélt szakembert. Vannak olyan jelöltek, akik gondolkodási időt kértek, ezt megadtuk nekik. Szóba került olyan edző neve is, aki korábban már volt kapitány. Annyit azonban feltétlenül írjon le: elfogadtuk, hogy kétféle ember soha többé semmilyen funkciót ne tölthessen be a magyar kosárlabdázás vezetésében. Az egyik, aki lemondott tisztségéről, a másik pedig az, aki feljelentéseket fogalmaz a szövetség ellen. Lemondókra és feljelentőkre ugyanis nincs szükségünk” – mondta Strebenz.

Mészáros Lajos, aki utoljára (még 1999-ben) vezette ki a férfiválogatottat az Eb-re, elmondta: kínos a helyzet, mert július elején megkezdődik e felkészülés az Eb-selejtezőkre, ahol Magyarország a legnehezebb csoportban van Szerbia, Olaszország, Finnország és Bulgária mellett. „A feljutás nem reális cél, ám legalább a negyedik helyet meg kell szereznünk, és akkor biztos bennmaradók vagyunk az A-divízióban” – mondta Mészáros.

Mészáros kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy kapott-e felkérést a kapitányi posztra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik