A Spurs a New Orleanst, a Lakers a Phoenixet érte be Nyugaton

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 10:00
A címvédő San Antonio Spurs együttese kilenc ponttal bizonyult jobbnak és beérte a táblázaton a Délnyugati-csoport éllovasát, a New Orleans Hornetset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, magyar időszerint vasárnap hajnalban. A Los Angeles Lakers immár a Phoenix Suns-éval megegyező mérleggel büszkélkedhet (0.691), miután a városi rangadón diadalmaskodott játszi könnyedséggel. Nyert a Utah otthon, kikapott a Denver idegenben.
Tim Duncan és Manu Ginobili most is álompárost alkotott
Getty Images
Tim Duncan és Manu Ginobili most is álompárost alkotott
Tim Duncan és Manu Ginobili most is álompárost alkotott
Getty Images
Tim Duncan és Manu Ginobili most is álompárost alkotott

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
A címvédő San Antonio Spurs sorozatban az ötödik győzelmét aratta az idei NBA-ben egyik legfőbb kihívója, a New Orleans Hornets ellen.

A szombati játéknapon 98-89-re verték hazai pályán a louisianaiakat, ezzel aktuális ellenfelükkel holtversenyben az élen állnak a Délnyugati-divízióban.

Az argentin Manu Ginobili 30 pontot dobott és karriercsúcsot jelentő 12 gólpasszt adott, emellett pedig szedett még hat lepattanót is. Tim Duncan 25 ponttal, 11 lepattanóval és hat assziszttal segítette csapatát a győzelemhez.

A Hornets 17 pontos hátrányból jött fel "egálra" hét perccel a vége előtt, de Gregg Popovich csapata sebességet tudott váltani, és sikerült megbosszulnia a januári, 102-78-as vereséget.

Chris Paul és David West együtt szerzett 41 pontja ezúttal édeskevések bizonyult.

A Los Angeles Lakers városi riválisával, a Clippersszel nézett szembe. A téli igazolás, Pau Gasol 23 pontja kellett elsősorban ahhoz, hogy fölényes sikert ünnepelhessenek. Kobe Bryantnak (17 pont) nem is kellett igazán megizzadnia, hiszen ezúttal Lamar Odom (20) és Derek Fisher (12) is felnőtt a feladathoz.

A Utah Jazz 100-94-re győzött otthon az Atlanta Hawks ellen, az utóbbi 16 meccsükből csak kettőt vesztettek el Carlos Boozerék.

A mostanság csak szenvedő Washington Wizards ezúttal jó napot fogott ki, 110-95-re verték a Charlotte Bobcatset hazai környezetben.

A Philadelphia 76ers szerezte az utolsó 10 pontot a Miami Heat otthonában a túlórában, a vereséghez igencsak hozzászokott floridaiak most is alulmaradtak.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, SZOMBATI JÁTÉKNAP
Washington Wizards Charlotte Bobcats 110-95
New Jersey Nets Indiana Pacers 102-91
Miami Heat Philadelphia 76ers 96-101
Milwaukee Bucks Denver Nuggets 115-109
San Antonio Spurs New Orleans Hornets 98-89
Utah Jazz Atlanta Hawks 100-94
Los Angeles Clippers Los Angeles Lakers 95-113
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik