A Miami Heat elszenvedte 32., sorrendben 14. vereségét is

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 07:53
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 80. játéknapján sorrendben tizennegyedik vereségét is elszenvedte a szezonban így már 32-nél tartó Miami, amely ezúttal hazai pályán kapott ki, méghozzá hét ponttal a Clevelandtől. A vesztes csapatban 42 pontot szerzett Dwyane Wade, de egyedül neki sem ment. A Denver tizenhét pontos vereséget szenvedett az LA Lakerstől, az Orlando hazai pályán két ponttal bizonyult jobbnak a Detroitnál. Egy pont döntött a Golden State-Minnesota összecsapáson, méghozzá a vendégek javára. A Chicago tizennégy ponttal maradt alul Memphisben.
Shaquille O'Neal (Miami, jobbra) tíz pontig és mínusz 18-s mutatóig jutott
Getty Images
Shaquille O'Neal (Miami, jobbra) tíz pontig és mínusz 18-s mutatóig jutott
Shaquille O'Neal (Miami, jobbra) tíz pontig és mínusz 18-s mutatóig jutott
Getty Images
Shaquille O'Neal (Miami, jobbra) tíz pontig és mínusz 18-s mutatóig jutott

A Miami csak azért nem mondhatja el magáról, hogy a liga leggyengébb csapata (8/32), mert a Minnesota mérlege (6/34) még az övékénél is rosszabb. De vajon meddig?

A Timberwolves ugyanis éppen most gyűjtötte be hatodik sikerét, ráadásul idegenben. A házigazda Golden State Warriorst kiegyenlített csatában végül egy ponttal verték, 108-107-s hazai vezetésnél 54 másodperccel a találkozó vége előtt a meccs emberének, a 35 pontig jutó Ryan Gomesnek a két sikeres büntetője jelentette a fordítást és a vendégsikert.

De térjünk vissza a Miamihoz, amelynek ezúttal nem sok esélye volt a győzelemre, lévén az előző kiírásban döntős Clevelandet fogadták. Az első félidőt így is a Heat nyerte, de csupán hárompontos előnyre tett szert, amelyet a szintén nem sziporkázó Lovagok a harmadik felvonásban le is dolgoztak.

A zárórészben végig a vendégeknél volt az előny, a Miami pedig csak loholt utánunk és hiába volt belátható távolságon belül, végül kikapott.

Így hiába szerzett a hazai csapatban Dwyane Wade 42 pontot, társai jócskán alulmúlták önmagukat. Elsősorban a triplakísérletek nem jöttek össze a Heat-nek: tizenhárom próbálkozásukból mindössze egy volt sikeres. A győztes csapatban ismét LeBron James volt a legjobb, akinek bár már volt jobb és pontosabb (10/22 kétpontos kísérlet, 1/4 tripla) napja, így is elkönyvelhetett 28 pontot.

Egészen szenzációsan, 39 dobott ponttal kezdett Los Angelesben a Lakers, ilyen eredményes támadójáték mellett még az is belefért, hogy a védekezésre kevesebb hangsúlyt fektessenek. A Denver is „elvergődött” 29 pontig.

Az nyilvánvaló volt, hogy ilyen pazar kezdés után csak visszafogottabb folytatás jöhet, de ezt a Lakers aligha bánta. Két kiegyenlített negyedet követően a záró részben még megrázták magukat a hazaiak (25-17), és ez elég is volt a biztos sikerhez.

A győztes együttesben Derek Fisher 28 pontot szerzett, de így is csupán plusz ötös mutatóval zárt. Ellenben a 11 pontig jutó, de plusz 30-t felmutató csereemberrel, Ronny Turiaffal. A gárda kulcsembere, Kobe Bryant ezúttal megelégedett 17 ponttal, 11 assziszttal és plusz 21-s mutatóval. A Lakers 27. győzelmét aratta, a Denver 16. vereségét szenvedte el.

A Bulls mindvégig a Memphis nyomában haladt, el is vesztette az összes negyedet, így a végére tizennégy pont volt a két csapat közötti különbség. A Bikáknál Ben Gordon 25 pontot szerzett, de nem volt versenyképes a túloldalon egyaránt 24-24 pontig jutó Mike Miller, Rudy Gay párossal. Ők ketten tíz-tíz lepattanót is szereztek fejenként, miként Pau Gasol is, a spanyolnak volt még 12 pontja is.

Hiába nyerte tíz ponttal a második negyedet az Orlando hazai pályán a Detroit ellen, a záró rész előtt teljesen nyílt volt a találkozó.

A Pistons ötpontos hátrányból (100-95) nagy hajrát vágott ki a végén, de hiába egyenlített Chauncey Billups két büntetővel és egy triplával egy perc alatt, Rashard Lewis utolsó másodpercben szerzett mezőnykosara megmentette csapatát a túlórától. A Detroit 13. vereségét szenvedte el, az Orlando 26. mérkőzésén nyert.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 80. JÁTÉKNAP:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 116-99
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 108-109
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 104-90
Orlando Magic - Detroit Pistons 102-100
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 90-97
A játéknap további eredményei.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik