Wade egyszerűen nem találta a gyűrűt, így megint nyert a Boston

Vágólapra másolva!
2007.12.01. 08:27
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 31. játéknapján megint nyert a ligaelső Boston, így a tizenötödik meccsén már a tizenharmadik győzelmét aratta. A Celtics ezúttal a Miamit verte idegenben 95-85-re, és megerősítette vezető helyét a Keleti főcsoport élén. Szintén nyert a címvédő San Antonio, a Spurs a Minnesotát késztette megadásra (106-91).
Manu Ginobilit (labdával) akkor sem lehetett nagyon megállítani, ha közel ment a gyűrűhöz, a triplazónából pedig alig tudott hibázni
Getty Images
Manu Ginobilit (labdával) akkor sem lehetett nagyon megállítani, ha közel ment a gyűrűhöz, a triplazónából pedig alig tudott hibázni
Manu Ginobilit (labdával) akkor sem lehetett nagyon megállítani, ha közel ment a gyűrűhöz, a triplazónából pedig alig tudott hibázni
Getty Images
Manu Ginobilit (labdával) akkor sem lehetett nagyon megállítani, ha közel ment a gyűrűhöz, a triplazónából pedig alig tudott hibázni

Manu Ginobili volt a San Antonio vezéralakja Minnesotában, a címvédő együttes argentin hátvédje 31 pontot – közte hét triplát – dobott a Wolvesnak.

Ginobili teljesítménye azért különösen parádés, mert hét hárompontosát kilenc kísérletből szerezte, és az össz-mezőnymutatója is majdnem 69 százalékos volt.

A hazaiaknak nem volt esélye egy olyan csapat ellen, amelyik megint 50 százalék fölötti hatékonysággal értékesítette a dobásait, és még a triplavonalon túlról 12/24-es mérleget tudott felmutatni.

Manu Ginobili mellett Tim Duncan 20 (7/11), Tony Parker pedig 17 (6/13) pontot szorgoskodott össze, Duncan ráadásul leszedett még 14 lepattanót is.

A Spurs főleg az utolsó negyedben volt félelmetes, a záró 12 percet 32-11-re nyerte meg a texasi alakulat.

Gregg Popovich vezetőedző együttese a tizennnegyedik mérkőzését nyerte meg ebben a szezonban, és csak háromszor kapott ki.

Miamiben a Boston nem túl magas színvonalú találkozón győzött 95-85-re. Döntőnek bizonyult, hogy Dwyane Wade 11 dobásából kilencet elrontott, és csak 10 pontig jutott.

A floridaiak kulcsembere ezúttal a büntetővonalról is Shaquille O’Neal színvonalán dobott (6/11), hat labdát adott el. Negyvenkét perc alatt ezúttal inkább kerékkötője volt a Heat játékának.

Shaquille O’Neal 13 pontot szerzett, igaz, ő hétből csak egy kísérleténél rontott. A legeredményesebb hazai játékos Jason Williams volt 22 ponttal.

A Celticsnél Paul Pierce 27, Kevin Garnett 23, Ray Allen 17 pontig jutott, azaz a triumvirátus megint kitett magáért. Allennél azért meg kell jegyezni, hogy a Seattle-ből érkezett dobóhátvéd 17,6 százalékkal dobott a mezőnyből, és főként büntetőkkel tornászta fel magát 17 pontig.

A Wade pocsék produkciója mellett egyébként a „büntető-faktor” is döntő tényezőnek bizonyult ezen a meccsen, hiszen míg a Celtics 34-szer dobhatott a vonalról, addig a Heat csak 17-szer.

A New York a Boston elleni katasztrofális, 104-59-es veresége után ezúttal nyerni tudott, méghozzá úgy, hogy 17 pontos hátrányt dolgozott le a Milwaukee ellen.

A Knicksnél 28 másodperccel a vége előtt Jamal Crawford szerezte azt a kosarat, amely végül a 91-88-as győzelmet jelentette.

A Bucksnál Michael Redd 27 ponttal zárt, azonban a hajrában két fontos hárompontost is elrontott. A Milwaukee sorozatban harmadszor kapott ki.

Torontóban sem Chris Bosh, a hazaiak sztárja, sem LeBron James, a vendég Cleveland főalakja nem játszott sérülés miatt. A Raptors 91-82-re nyert Andrea Bargnani (26 pont) és Carlos Delfino (24) vezérletével.


Salt Lake Cityben Andrej Kirilenko, a Utah orosz sztárja pályafutása harmadik tripla-dupláját érte el (20 pont, 11-11 lepattanó és assziszt), míg Deron Williams egyéni karriercsúcsot jelentő 35 ponttal zárt.

A Jazz 120-96-ra verte azt a Los Angeles Lakerst, amelyben Kobe Bryant 34 perc alatt 28 pontot dobott.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 31. JÁTÉKNAP:
Toronto Raptors Cleveland Cavaliers 91-82
Philadelphia 76ers Washington Wizards 85-84
New York Knicks Milwaukee Bucks 91-88
Atlanta Hawks New Orleans Hornets 86-92
Miami Heat Boston Celtics 85-95
Minnesota Timberwolves San Antonio Spurs 91-106
Dallas Mavericks Portland TrailBlazers 91-80
Phoenix Suns Orlando Magic 110-106
Seattle Supersonics Indiana Pacers 95-93
Utah Jazz Los Angeles Lakers 120-96
Denver Nuggets Los Angeles Clippers 123-107
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik