Nehézkes kezdés után elkapta a fonalat és ellenfelét a pécsi csapat

Vágólapra másolva!
2007.11.22. 19:44
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában a Mizo Pécs 2010 együttese hazai pályán nyolc ponttal verte a francia USO Mondeville csapatát. A nyitány a vendégeké volt, de remek második negyedbeli teljesítményükkel a saját kezükbe vették a mérkőzés irányítását a hazaiak, akik azt követen jól gazdálkodtak az akkor megszerzett előnnyel, amely a találkozó végéig kitartott. A Pécs második győzelmét gyűjtötte be a sorozatban, a franciák viszont továbbra is nyeretlenek.
Podrug (balra) ezúttal is döntő érdemeket szerzett a pécsi győzelemben
Podrug (balra) ezúttal is döntő érdemeket szerzett a pécsi győzelemben
Podrug (balra) ezúttal is döntő érdemeket szerzett a pécsi győzelemben
Podrug (balra) ezúttal is döntő érdemeket szerzett a pécsi győzelemben

A pécsiek 7-0-val kezdték a második felvonást, majd jó védekezésüknek köszönhetően már-már jelentős előnyre is szert tettek az akkor kissé tanácstalan vendégekkel szemben. A hazaiak 37-26-s vezetésénél időt is kértek a franciák, akik a különbséget a nagyszünetre hatpontosra tudták letornázni.

A harmadik negyed eleje is inkább a hibákról szólt, de szerencsénkre a franciák sem villogtak. Már 3:22 perc is eltelt a negyedből, amikor végre Podrug révén kosarat értek el a hazaiak, akik kevésbé jó játékkal ugyan, de rendre visszaverték az ellenfél felzárkózási kísérleteit.

A záró részben a vendégek jobban összpontosítva megkezdték a felzárkózást, de a pécsiek tartottuk előnyüket. A korábban kis nyugodtságra is okot adó hazai előny párszor ugyan elolvadni látszott és egy-egy akció végén már látótávolságon belülre is kerülhettek volna a franciák, ők azonban hibáztak.

Nem úgy a pécsiek, akikben ezekben a kritikus pillanatokban volt erő és lélekjelenlét, hogy ismét eredményesek legyenek, elbizonytalanítva és elkedvtelenítve ezzel a riválist.

Megérdemelten nyert a találkozót kissé álmosan kezdő pécsi együttes, amely támadásban é védekezésben is ellenfele fölé nőtt, még ha ez több hibát is takar a győztes csapat esetében. Elsősorban a támadójáték gyorsasága, pontossága és dinamikája hagyott némi kívánnivalót maga után, de a fiatal, alakulóban lévő pécsi csapattól sokkal többet ebben a korai időszakban még a mindig maximalista tréner, Rátgéber László sem várt el.

EUROLIGA, NŐK, D CSOPORT, 3. FORDULÓ:

MIZO PÉCS 2010 - USO MONDEVILLE (francia) 68–60 (16–19, 21–12, 14–10, 17–19)
Pécs, 3000 néző, V: Brziak (szlovák), Tatics (szerb), Barbara (máltai)
PÉCS: IVÁNYI 5/3, Fegyverneky 6, Sarok, PODRUG 23, Krivacsevics 5. CSERE: GRAZIANE 8, Heller 2, SOMOGYI A. 14/6, Vajda 5. Edző: Rátgéber László
MONDEVILLE: AUBERT 10, SALAGNAC 12, WILLIAMS 17/6, Digbeu 9/3, El Gargati. CSERE: Diawara 4, Jannault 8/6, Tanqueray. Edző: Oliver Hirsch
Az eredmény alakulása: 3. p.: 0–5. 6. p.: 6–12. 9. p.: 16–14. 14. p.: 31–24. 20. p.: 37–26. 23. p.: 37–33. 29. p.: 49–37. 35. p.: 60–54. 38. p.: 66–56
Kipontozódott: El Gargati (29. p.), Sarok (34. p.)
MESTERMÉRLEG
Rátgéber László: Nagyjából azt csináltruk, amit kell, nagyon büszke és boldog vagyok, hogy újra azokkal az erényeinkkel nyertük meg a meccset, ami mindig is jellemző volt a csapatomra.
Oliver Hirsch: Nagyon nehéz nekünk az Euroligában játszani, mert teljesen másként fújnak a játékvezetők, mint a francia bajnokságban. Nem értem, hogy miért nem mertek a bírók a szemembe nézni?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik