A címvédő csehek szenvedve nyertek a derekasan küzdő litvánok ellen

Vágólapra másolva!
2007.09.30. 21:15
A középdöntő E csoportjában miután a törökök legyőzték a németeket Csehország Litvániával csapott össze. Jan Borovsky címvédő társulata ugyan nem játszott jól, de a kritikus pillanatokban egy-egy klasszis átsegítette a jóval esélyesbbnek tartott együttest a holtponton. A változatos küzdelmet hozó négyszer tízperc után 75-67 állt az eredményjelzőn.
A csehek nehezen nyertek a litvánok ellen
fibaeurope.com
A csehek nehezen nyertek a litvánok ellen
A csehek nehezen nyertek a litvánok ellen
fibaeurope.com
A csehek nehezen nyertek a litvánok ellen

Az E jelű hatosfogat délutáni összecsapásán a törökök magabiztosan verték a német válogatottat, ezt követően a címvédő cseh nemzeti csapat és Litvánia legjobbjai feszültek egymásnak a vestói parketten. Jan Bobrovsky jóval esélyesebbnek tartott társulata jól kezdett, sok mozgásra épülő, figuráit hatékonyan végigjátszva a 4. percben 11-7-re vezetett. Csakhogy a következő kilenc litván pontra nem érkezett válasz, ez pedig megadta az alaphangot a folytatásra (11-16).

A baltiak ugyan már hét ponttal is vezettek, ám a csehek a 14. percben Kulichova duplájával így is egyenlítettek (28-28). A folytatásban azonban ismét a remek napot kifogó, védekezésben egységes, támadásban pedig a változatos repertoárt eredményesen játszó litvánok akarata érvényesült. Nyolc másodperccel a nagyszünet előtt Marcauskaité hibátlan középtávolijával tíz pontra hízott a differencia (35-45).

A fordulás után lassan kezdett magához térni a cseh válogatott, a 28. percben eleresztett tanítanivaló Vitechkova-trojkával újra lőtávon belülre került a Borovsky-alakulat (52-53). Huszonnyolc másodperccel a harmadik etap vége előtt tiszta dobóhelyzetét biztos kézzel értékesítve Machova fordított, Algirdas Paulauskas azonnal időt kért. A hátralévő időben Valuzyte büntetői jelentették az említésre érdemes történést, a Kretinga 25 esztendős irányítója az egyik dobását elhibázta, így a záró felvonás előtt döntetlen volt az állás (56-56).

A negyedik negyed első kosarára nem kellett huszonkét másodpercnél tovább várni, ekkor Machova nagyszerű ütemben eleresztett hárompontossal tüzelte fel a társakat (59-56). Innentől kezdve a baltiak ugyan derekasan küzdöttek, de fordítani nem tudtak. A csata 1 perc 27 másodperccel a dudaszó előtt dőlt el, ekkor Sujanova duplájával már tizenkét pont volt közte (75-63). Nehezen, de nyert a legutóbbi kontinensviadal aranyérmese.

A sportág szerelmeseit elszomoríthatja a nagy sikerű spanyolországi férfi Eb után némi túlzással érdektelenségbe fulladó női torna, a délutáni török-német után az esti cseh-litvánt is csupán hétszázan tekintették meg a helyszínen.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (OLASZORSZÁG)

KÖZÉPDÖNTŐ, E CSOPORT (VESTO)
Csehország-Litvánia 75-67 (19-24, 16-21, 21-11, 19-11)
Németország-Törökország 63-76 (15-22, 13-22, 13-16, 22-16)
---- N ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik