Fölényes győzelmet aratott Lancianóban Székely Norbert csapata

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 20:58
Az olaszországi Lancianóban, a női kosárlabda Európa-bajnokság egyik helyszínén a magyar-szlovén mérkőzéssel folytatódott a pótselejtező-sorozat. A mieink az A-divízióban való bentmaradásért küzdenek, ehhez meg kell előzniük a szlovén és a svéd csapatot is. Előbbi ellenfelünket a vártnál is magabiztosabban, 44 ponttal verte a magyar együttes. A folytatásban a papíron a szlovéneknél gyengébb svédek ellen bebiztosíthatjuk tagságunkat az A-divízióban, ha már az Európa-bajnoki részvétel nem jött össze.
Székely Norbert megbízott szövetségi kapitány győzelemmel mutatkozott be a válogatott kispadján
Czagány Balázs - archív
Székely Norbert megbízott szövetségi kapitány győzelemmel mutatkozott be a válogatott kispadján
Székely Norbert megbízott szövetségi kapitány győzelemmel mutatkozott be a válogatott kispadján
Czagány Balázs - archív
Székely Norbert megbízott szövetségi kapitány győzelemmel mutatkozott be a válogatott kispadján

A több sebből vérző magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bencze Tamás a balul sikerült pótselejtezőt követően beadta a lemondását, amelyet a sportág honi elnöksége elfogadott. Utóda ideiglenes megbízatással addigi segítője, a soproni bajnokcsapat edzője, Székely Norbert lett.

A szlovének ellen 15-10-s első negyeddel kezdtek a mieink, de aztán beindult a henger. A második felvonásban újabb tizenegy pontot tett hozzá csapatunk első játékrészben megszerzett előnyéhez, így a nagyszünetre 16 pontos vezetéssel vonulhatott pihenőre.

Ez adott esetben megnyugtató vezetés is lehetne, ám a magyarok pótselejtezős formáját elnézve – különösen a pocsék izraeli visszavágó második félidejére emlékezve – egyáltalán nem nyugodhattunk meg.

Szerencsére a harmadik és a negyedik negyed a szlovének vesszőfutását hozta és attól függetlenül, hogy csapatunkból senki nem emelkedett ki, biztosan nyertük a találkozót.

A mérkőzés a szlovének pontatlansága döntötte el: mezőnyből kétpontos kísérleteiket mindössze huszonkét százalékkal értékesítették. Játékosaik egymást múltak alul a helyzetek kihagyásában, a csúcsot Maja Erkic jelentette a maga tizenkét - tíz kétpontos és két hárompontos - kihagyott lehetőségével.

Csütörtökön a magyar-svéd mérkőzéssel folytatódik a sorozat, amelyen a magyarok egy újabb győzelemmel meghosszabbíthatják A-divíziós tagságukat a huszonnégyes elitmezőnyben.

A 2003-s Európa-bajnokság selejtezőjében két alkalommal is megmérkőztünk a szlovénekkel, hat éve hazai pályán negyven – 81-41 – ponttal tudtunk győzni, de idegenben is összejött a hétpontos – 60-53 – siker.

A múlt tehát mellettünk szólt, miként a két nemzet közötti párharc mérlege is felénk billent. Ami ellenfelünk javára dönthette volna el a csatát, az a pillanatnyi forma. A magyarok tudásuk alatt, megtörve álltak ki erre az olaszországi, háromnapos villámtornára, és bár ellenfelünk nem éppen egy világverő egylet, azért ők önmagukhoz képest legalább azt hozták, amit tudnak.

LANCIANO, NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, PÓTSELEJTEZŐ:

AZ A-DIVÍZIÓBAN VALÓ BENTMARADÁSÉRT:
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 74–30 (15–10, 21–10, 19–5, 19–5)
Lanciano, 500 néző, V: Vojinovics (szerb), Chambon (francia), Andersson (finn)
MAGYARORSZÁG: IVÁNYI 10/6, FEGYVERNEKY 11/9, HONTI 10, Béres 9, Ujhelyi 5. CSERE: Császár 7, Németh 2, Károlyi 7/3, Horváth I Zs. 5/3, Cserny 6, Fürész D. 2, Horváth II Zs.
SZLOVÉNIA: Jereb 2, Markovic, Drozg, Erkic 6, TEMNIK 13. CSERE: Ristic 7, Radulovic, Zajec 2, Erzen, Verbole
Az eredmény alakulása: 5. p.: 9–8. 15. p.: 32–12. 25. p.: 45–23. 35. p.: 62–27
Kipontozódott: Markovic (37. p.)
STATISZTIKA
Mezőnybeli dobószázalék: 52 % (28/54), ill. 18 % (12/66)
Büntetők dobószázaléka: 69 % (11/16), ill. 75 % (6/8)
Lepattanók: 49, ill. 30
Legtöbb lepattanó: Iványi 10, ill. Temnik 10
Legtöbb gólpassz: Iványi 3, ill. Jereb, Radulovic, Ristic és Markovic 1-1
---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik