A címvédő magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 20:52
Magabiztos győzelmet aratott a görög válogatott a Spanyolországban zajló férfi kosárlabda Európa-bajnokságon Portugália ellen. A 85-67-es győzelem egyben a legjobb nyolc csapat közé kerülést is jelentette Panagiotis Giannakis tanítványainak.
A képpel ellentétben a látványos játékot ezúttal a görögök produkálták
Reuters
A képpel ellentétben a látványos játékot ezúttal a görögök produkálták
A képpel ellentétben a látványos játékot ezúttal a görögök produkálták
Reuters
A képpel ellentétben a látványos játékot ezúttal a görögök produkálták

Már az első félidő végére igen komoly előnyt termeltek össze a görögök. Igaz a tizenegy pontos (45-34) vezetés a kosárlabdában nem számít behozhatatlannak, ám a címvédő ellen a csoportutolsó portugálok nem sok jóban reménykedhettek. A majd egy tucat pont lehetett volna több is, ám Santos, az első félidő legeredményesebb luzitán játékosa értékesített két büntetőt, így "lőtávon" belül maradt az előzetesen is esélytelenebbnek tartott válogatott.

A kiélezett összecsapáson a horvátokat három ponttal megverő görög alakulat elsősorban a palánk alatt volt határozottabb ellenfelénél. A két negyed után a görögök 16, míg a portugálok 10 lepattanót szakítottak le - ez az adat tökéletesen tükrözte (és magyarázta) a két csapat közti különbséget.

A tavalyi Japánban zajló világbajnokságon az amerikaiakat elverő görögök a harmadik felvonásban csak arra koncentráltak, hogy tartsák megszerzett előnyüket. Ebben a periódusban szinte az összes pályán lévő hellén játékos a gyűrűbe talált, míg a portugálok hiába próbáltak meg mindent, nem, vagy csak kis mértékben közeledtek ellenfelükhöz.

Cuncha kétpontosánál még felcsillant a remény, ekkor csak hét egység volt a különbség (54-47), ám a negyedik negyed előtti szünetre visszaállt a "tisztességes" különbség a két csapat között. Sorozatban tíz pontot szereztek a görögök, míg a portugálok játéka teljesen lefagyott. (64-47)

A zárónegyed már csak formalitás volt. Vasiopoulos zsákolásával nyolc másodperccel a lefújás előtt kialakult a 85-67-es végeredmény. A görög válogatott a legjobb nyolc közé jutott.

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

KÖZÉPDÖNTŐ
Görögország-Portugália 85-67
Legjobb dobók: Ntikoudis 17 pont, Diamanatidis 13, Spanoulis 10 ill. Santos 17, Cunha 10, Jordao 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik