Tony Parker és Tim Duncan vezérletével előnyhöz jutottak a texasiak

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 07:59
A San Antonio szerzett előnyt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének első felvonásán, miután hazai pályán 85-76-ra legyőzte a Cleveland együttesét. Míg a hazaiaknál Tony Parker és Tim Duncan remekelt, addig a vendégeknél LeBron James elmaradt a várakozástól.
Tony Parker 27 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett
Reuters
Tony Parker 27 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett
Tony Parker 27 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett
Reuters
Tony Parker 27 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett

Nyugatról a San Antonio, keletről a Cleveland jutott be az NBA nagydöntőjébe, magyar idő szerint péntek hajnalban a Spurs pályaválasztásával kezdődött meg a finálé.

Finley kosarával indult a mérkőzés, és a texasiak taktikája jól látszott: minél inkább kikapcsolni a Cavaliers legjobbját, LeBron Jamest.

Nos, ez sikerült is, hiszen a 22 éves kiválóság mindössze 14 pontig jutott, 16 mezőnykísérletéből mindössze négy volt sikeres. Ráadásul első mezőnykosarát csak a harmadik negyedben szerezte meg. Ennek is köszönhető, hogy a Cavs – egy rövid időszakot leszámítva a második negyedben – végig hátrányban volt.

Míg James elmaradt a várakozástól, a túloldalon Tony Parker és Tim Duncan szorgalmasan termelt, előbbi 27, utóbbi 24 ponttal zárta a döntő összecsapását.

„Nagyszerűen kapcsoltuk ki Jamest, nem hagytuk, hogy megmutassa mit tud” – dicsérte a Spurs teljesítményét Duncan.

„Ha valaki mellett elmentem, egyből ott termett egy másik ellenfél” – magyarázkodott James. – „Ha nyerni akarunk, nekem is jobban kell játszanom.”

A statisztika alapján a Spurs nagy lépést tett a győzelem felé, hiszen 1984 óta a 23 alkalomból tizenhétszer az a csapat lett a végső győztes, amely a finálé első meccsét megnyerte. De ehhez még a Clevelandnek is lesz egy két szava…

A két csapat magyar idő szerint hétfő hajnalban csap újra össze, ezúttal is San Antonióban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 85-76
Pontszerzők: Parker (27), Duncan (24), Ginobili (16), Bowen (6), Elson (5), Horry (3), Finley (2), Vaughn (2) ill. Gibson (16), James (14), Gooden (14), Pavlovics (13), Varejao (10), Marshall (5), Ilgauskas (2), Hughes (2)
A párharc állása: 1-0 a San Antonio javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik