A Dallas Mavericks sorozatban a huszadik hazai meccsét nyerte meg

Vágólapra másolva!
2007.02.27. 09:20
Sorozatban a huszadik hazai győzelmét ünnepelte a Dallas az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), a Mavs a 112. játéknapon négy kulcsembere kitűnő játékával 110-87-re kiütötte az Atlantát. Az idegenbeli találkozókat is beszámítva ez volt a texasiak 12. sikere egymás után. Kikapott a sérült Dwyane Wade nélkül felálló, címvédő Miami Heat, azonban a csapat centere, Shaquille O'Neal a mérkőzésen dobott 20 pontjával a liga történetében 14. játékosként elérte a 25 ezer pontos határt.
Dirk Nowitzki (jobbra), a Dallas német frontembere ismét kitűnően játszott
Dirk Nowitzki (jobbra), a Dallas német frontembere ismét kitűnően játszott
Dirk Nowitzki (jobbra), a Dallas német frontembere ismét kitűnően játszott
Dirk Nowitzki (jobbra), a Dallas német frontembere ismét kitűnően játszott
A ligaelső Mavericksnél ezúttal is Dirk Nowitzki vitte a prímet, a német klasszis 27 ponttal és nyolc lepattanóval zárta a meccset.

Nowitzki nem volt magányos harcos, hiszen Jason Terry 21, Josh Howard 20 ponttal, míg Jerry Stackhouse 19 pontot tett hozzá az összterméshez. Ez a négy játékos 87-et szerzett a texasiak 110 pontjából.

A Dallas ezzel 27-3-ra javította hazai győzelem-vereség mutatóját, és itt van még egy beszédes adat a csapat erejéről: a legutóbbi 52 otthoni meccse közül 47-et nyert meg mostanáig.

Mint azt korábbi írásunkban már említettük, a Mavs a liga történetének negyedik olyan együttese, amely egy idényen belül legalább három, tíz mérkőzésnél hosszabb győzelmi sorozatra volt képes. A szezonban volt már egy 13 és egy 12 találkozón át tartó szériája az együttesnek.

Kobe Bryant (balra) ismét sokat vállalt, s bár sok labdát mellédobott, 35 pontja elengedhetetlen volt a Lakers győzelméhez
Kobe Bryant (balra) ismét sokat vállalt, s bár sok labdát mellédobott, 35 pontja elengedhetetlen volt a Lakers győzelméhez
Ami a rossz híreket illeti, Josh Howardról kell szólni: a húszpontos erőcsatárnak 6:11 perccel a lefújás előtt olyan csúnyán kifordult a bokája, hogy vissza sem tudott térni a parkettre.

Mivel Howardnál sorozatos bokasérülések léptek fel, egyelőre nem tudni, hogy tud-e játszani a legközelebbi mérkőzésen.

Érdemes megemlíteni, hogy a Dallas sorozatban 50 százalék fölötti produkciókat tud felmutatni a mezőnykosarakat nézve: ezúttal a kísérletek 54 százaléka volt pontos a Mavs oldalán.

Az Atlantánál Jose Jonhson 29, Zaza Pachulia 24 pontot szerzett, és a Hawks nem is játszott rosszul, de esélye sem volt a texasi gárda ellen.

NEW YORKBAN Shaquille O'Neal 20 pontot szerzett, csapata a Dwyane Wade nélkül felálló Miami mégis kikapott (99-93) a Knickstől.

Shaq csak annak örülhet, hogy ezzel ő lett az NBA történetének 14. játékosa, aki elérte a 25 ezer pontos határt.

A Knicksnél Quentin Richardson 28, Stephon Marbury 25, Jamal Crawford pedig 20 ponttal zárt.

SAN ANTONIÓBAN a Spurs 107-91-re győzött a Toronto ellen, és ezzel sorozatban a hatodik meccsén maradt veretlen. Ez a csapat leghosszabb sikerszériája ebben az idényben.

MEMPHISBEN Carmelo Anthony, a vendég Denver kosarasa 33 ponttal a mezőny legeredményesebb embere volt, mellette Allen Iverson 25, a brazil Nene Hilario 27 pontot dobott.

A Nuggets 111-107-re nyerte az izgalmas, kiélezett találkozót, amelyen a „szürkemedvéknél” két fehér játékos, a spanyol Pau Gasol és Mike Miller vitte a prímet 21-21 ponttal.

Salt Lake Ciytben a Los Angeles Lakers a 35 pontos Kobe Bryant vezérletével verte 102-94-re a Utah Jazz együttesét.

Bryantnál árnyalja a képet, hogy a liga legtechnikásabb játékosa 21 mezőnykísérletéből csak hét alkalommal célzott pontosan, viszont 24 büntetőt dobhatott, és ezek 87 százalékét (21) a gyűrűbe küldte.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, A 112. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Philadelphia 76ers–Sacramento Kings 89-82
New York Knicks–Miami Heat 99-93
Memphis Grizzlies–Denver Nuggets 107-111
San Antonio Spurs–Toronto Raptors 107-91
Chicago Bulls–Orlando Magic 87-94
Houston Rockets–Boston Celtics 72-77
Dallas Mavericks–Atlanta Hawks 110-87
Utah Jazz–Los Angeles Lakers 94-102
Seattle Supersonics–Portland TrailBlazers 97-73
Los Angeles Clippers–Charlotte Bobcats 100-93
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik