Johnson remekelt, Iványi a nyerőember

Vágólapra másolva!
2007.01.11. 20:01
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában a bajnoki címvédő MiZo-Pécs hazai pályán két ponttal verte orosz ellenfelét, a Szamarát.
Iványi Dalma rutinja két hármpontost, három sikeres büntetőt és pécsi győzelmet eredményezett
Meggyesi Bálint
Iványi Dalma rutinja két hármpontost, három sikeres büntetőt és pécsi győzelmet eredményezett
Iványi Dalma rutinja két hármpontost, három sikeres büntetőt és pécsi győzelmet eredményezett
Meggyesi Bálint
Iványi Dalma rutinja két hármpontost, három sikeres büntetőt és pécsi győzelmet eredményezett

EUROLIGA, NŐK, CSOPORTKÖR:

B-CSOPORT, 9. FORDULÓ:
MiZo-Pécs – Szamara 71-69 (19-15, 10-18, 22-20, 20-16)
Pécs, 4000 néző
Pontszerzők: Johnson 25/9, Iványi 16/9, Béres 13, Edwards 5, Bujdosó 6/3, Fegyverneky 6, ill. Artesina 23/15, Sztyepanova 14, Wauters 12, Lawson 11/3, Walker 4, Haynie 3/3, Korsztyin 2

A feldobásnál Johnson hozta el a labdát, így az első támadás lehetősége a pécsieké volt. Ez azonban ugyanúgy kimaradt, mint az oroszoké. Miután ezt megismételte a két csapat, 2:05 percnél Johnson két pontot érő kosara indította a találkozó érdemi részét.

A vendégek viszont postafordultával egyenlítettek, ám azt követően a pécsiek négypontos előnyre tettek szert. Jött is az orosz időkérés, de a hazaiak őrizték előnyüket. Sajnos nem sokáig. 10-6 után két pontot dobtak a Rátgáber-lányok, a vendégek viszont hetet, így 7:15-nél először vezettek a mérkőzésen.

Hárompontos előnyüknél pedig a pécsi mester azonnal kikérte idejét. Nem hiába! Bujdosó triplájával folytatódott az összecsapás, majd a dudaszó pillanatában Iványi engedett el a félpályát alig átlépve egy dobást, amely után a kosár a gyűrűben landolt. Soha rosszabb végszót, az első negyedet néggyel nyerték a hazaiak.

A második felvonásban viszont két perc telt el pécsi pont nélkül és mivel eközben a vendégek nem álltak le, kiegyenlítettek. Majd 27-26-nál, egypontos pécsi előnynél egy hárompontossal a vezetést is átvették az oroszok, amelyet egy mezőnykosárral még meg is toldottak. Rátgéber ismét időt kért, de a negyed így is elment nyolccal, a félidőben pedig négy pont volt a klubvilágbajnok Szamara előnye.

Ezúttal is nagyot küzdött a Mizo
Meggyesi Bálint
Ezúttal is nagyot küzdött a Mizo

A harmadik negyedben nagyot küzdött a pécsi alakulat – igaz, ezt tette az egész mérkőzésen – és bár volt időszak, amikor úgy nézett ki, kicsúszik a kezükből az összecsapás, a zárórész elejére visszacsempészték a reményt. Köszönhetően elsősorban a találkozón ismét nagyszerűt nyújtó Jonhsonnak, aki a játékrész végén két, három pontot érő kosarat dobott

Így kétpontos hátrányból indította a Pécs a befejező felvonást, amelyet az első támadásnál ledolgozott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán öt perccel a vége előtt a házigazdák megléptek négy ponttal. Az előny aztán pillanatok alatt egypontos hátránnyá változott, de Iványi két triplájával megint vezettek a pécsiek, ráadásul öttel!

Három perc volt ekkor hátra, de a lehetőség mintha a vezető hazaiakat blokkolta volna, akik 1-7-tel zárták az elkövetkező két és fél percet.

Rátgéber kikérte idejét: 27 másodperc volt hátra, övéi mínusz egyre álltak. Némi labdajáratás következett, majd Iványi próbált meg egy kinti dobást, de szabálytalankodtak vele szemben, így három büntetőt dobhatott a vége előtt hét másodperccel.

A pécsi irányító keze nem remegett meg, mindhármat bedobta, így nyerő állásba került a MiZo. Négy másodperccel a vége előtt Iványi akasztotta meg az orosz támadást, a vendégek oldalbedobással folytathatták a találkozót, amelyet az idő szorításában egy kapkodva kivitelezett dobással zártak.

A lehetőség kimaradt, nyert a Pécs, amely a hétvégi bajnoki rangadó elvesztése után is le tudta győzni a klasszisok sorát felvonultató Szamarát. Az oroszok ismét vesztesen hagyhatták el a pécsi sportcsarnokot.

A MiZo hatodik sikerét könyvelhette el a sorozatban, az oroszok másodszor kaptak ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik