Anthonyra hosszabb eltiltás vár

Vágólapra másolva!
2006.12.19. 09:44
A New York és a Denver gárdája is kiheverte a múlt heti verekedés okozta sokkot, és hazai pályán diadalmaskodtak, míg elég sovány győzelmet aratott a tavalyi bajnok Miami Heat. Kétszeres hosszabbítás döntött Memphisben a Grizzlik javára, a huszonkilenc pontos Dirk Nowitzki vezette Dallas pedig magabiztos győzelmet aratott Sacramentóban.
Stephon Marbury (labdával) most is sokat tett csapata győzelméért
Stephon Marbury (labdával) most is sokat tett csapata győzelméért
Stephon Marbury (labdával) most is sokat tett csapata győzelméért
Stephon Marbury (labdával) most is sokat tett csapata győzelméért

NBA-ALAPSZAKASZ

  • Miami Heat-New Orleans Hornets 101-99
  • New York Knicks-Utah Jazz 97-96
  • New Jersey Nets--Golden State Warriors 105-97
  • Memphis Grizzlies-Seattle Supersonics 134-126
  • Denver Nuggets-Washington Wizards 117-108
  • Sacramento Kings-Dallas Mavericks 91-109

A jelek szerint már megszülettek az ítéletek a múlt hét szombati emlékezetes, verekedésbe fulladt New York Knicks-Denver Nuggets mérkőzéssel kapcsolatban, melynek tíz játékos kiállítása (és nagyarányú vendéggyőzelem) lett a vége.

A bajnokság legjobb dobója, Carmelo Anthony kapta a legkeményebb büntetést, hiszen ő volt az ökölharc elindítója. A bírák tizenöt meccses eltiltással sújtották, de rajta kívül még hat játékosra szabtak ki kisebb-nagyobb büntetést, úgy mint Nate Robinson és J.R. Smith (tíz-tíz meccses eltiltás lett a jussuk), ellenben a New York edzője, a játékosait visszafogni igyekvő Isiah Thomas - igazságosan - kimaradt az ítéletből.

Isiah Thomas ismét a játékkal lehetett elfoglalva - győzelemre is vezette a Knickset
Isiah Thomas ismét a játékkal lehetett elfoglalva - győzelemre is vezette a Knickset
Áttérve a játékra: hétfő este mindkét érintett csapat villogott a saját mérkőzé- sén, és hazai közönség előtt győzte le ellenfelét. A Knicks például egy nagyhal, a liga legeredményesebb csapatai közé tartozó Utah Jazz felett diadalmaskodott hosszabbítás után egy ponttal.

A lassan harminc éves Stephon Marbury 29 pontot szórt, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott, de a pontvadászat mellett említést érdemel a palánk alatt nyújtott teljesítmény, hiszen a hazaiak magasan a Jazz fölé kerekedtek e tekintetben: David Lee húsz (!), Renaldo Balkman tizenöt és Channing Frye tíz szerzett lepattanója ékes bizonyítéka ennek.

A utah-i csapat ugyan nem muzsikált rosszul, de Carlos Boozer 23 pontja és tíz lepattanója nevezhető a legacélosabb teljesítménynek a csapatban, ez pedig – hajszál híján ugyan, de – kevésnek bizonyult.

A Denver lehengerlően játszott az első negyedben, gyakorlatilag ekkor nyerték meg a meccset, hiszen a húsz pontos előnyt a későbbiekben már nem tudták sem egalizálni, pláne túlszárnyalni a washingtoniak.

Mindkét csapatból hárman-hárman is húsz pont felett dobtak, a Nuggetsben név szerint Earl Boykins 29, Andre Miller 27 és a veterán Marcus Camby 25 pontot és 17 lepattanót szerzett, az ellenfélnél Caron Butler 26, Gilbert Arenas 23, Antawn Jamison pedig 21 pontot dobált össze. Egy biztos: kosarakban nem volt hiány a mérkőzésen.

Ez ugyancsak elmondható a Memphis és a Seattle összecsapásáról, ahol csak a második hosszabbítás döntött a hazai csapat javára. A meccs vezéralakjaiként egy-egy játékost érdemes megemlíteni, a hazaiaknál Rashard Lewis 36 pontot szórt és 14 lepattanót kapkodott össze, hasonló, bár kicsit gyengébb produkció az ellenfélnél Mike Miller nevéhez fűzödik: ő 29 pontig és 11 lepattanóig jutott.

Említést érdemel a még mindig Shaquille O’Neal nélkül felálló tavalyi bajnok Miami hazai győzelme, bár a gyengébb erőkből álló New Orleans kétpontos legyőzése talán nem ad okot önfeledt ünneplésre.

Legfeljebb a sovány diadal okozta csendes elégedettségre, hiszen a győzelem révén javítottak a mutatóikon. Minden győzelem és kosár számít, mert a hazaiak az idei szezonban közel sem tavalyi bajnokhoz képes teljesítenek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik