Atomjaikra hullottak

Vágólapra másolva!
2006.12.05. 20:24
A férfi kosárlabdázók második számú nemzetközi kupasorozatában, az Európa-kupában ötödik találkozóját is elveszítette a magyar bajnoki címvédő Paksi Atomerőmű. Zsoldos András bajnokságban sem remeklő gárdája a török Banvit csapatától is kikapott, így mindhárom hazai mérkőzését követően vesztesen hagyhatta el a parkettet.
Horváth Zoltán mellett egy paksi sem vette fel a lépést az ellenféllel
Mirkó István
Horváth Zoltán mellett egy paksi sem vette fel a lépést az ellenféllel
Horváth Zoltán mellett egy paksi sem vette fel a lépést az ellenféllel
Mirkó István
Horváth Zoltán mellett egy paksi sem vette fel a lépést az ellenféllel
A második fordulóban a Banvit otthonában 31 pontos vereséget szenvedett a paksi együttes, így a hazai mérkőzés sem túl sok jót ígért a gödörben lévő magyar csapat számára, amelynek most már csupán a tisztes búcsú a tét a sorozatban.

A Banvit elleni mérkőzés első negyedében úgy tűnt, megtörik végre a jég, hiszen meggyőző játékkal, tizenhat dobott ponttal, öttel nyertek a magyarok.

A második felvonásban aztán idei formáját hozta a paksi együttes, mínusz nyolccal zártak és a nagyszünetre már hárompontos hátránnyal vonulhattak.

Különösen fájó, hogy amíg az első negyedben remekül védekeztek és mindössze tizenegy pontot kaptak, addig a másodikban már huszonegyet. Mint ahogyan a harmadikban is.

A végére már elment a hajó, közte tizennégy lett nem ide, a vége pedig mínusz huszonegy.

A hazai együttesben egyedül a 22 pontot szerző Horváth Zoltán dicsérhető különösebb fenntartások nélkül, a válogatott játékos szedett tíz lepattanót és adott két gólpasszt. Társai azonban messze elmaradtak tőle és saját maguk legjobbjától. Az ellenfélnél több remek egyéni teljesítményt is láthattunk.

A csoport másik találkozóján az orosz Rosztov elszenvedte második vereségét, legyőzője az ukrán Mariupol volt, amely vendégeként a Paks jóvá héten zárja a sorozatot.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK, C-CSOPORT, 5. FORDULÓ:

ATOMERŐMŰ-BANVIT (TÖRÖK) 61-82 (16-11, 13-21, 17-21, 15-29)
Pontdobók:
Horváth 22, Pavlik 11, Walters 9, Sommerville 8, Cziegler 8, Mészáros 3
Perry 22, Yaranguma 17, Radosevic 16, Kinloch 8, Külcebas 5, Türkoglu 5, Aydin 4, Görkem 3, Akin 2
MARIUPOL (UKRÁN) - ROSZTOV (OROSZ) 72-68 (27-17, 23-14, 15-25, 7-12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik