Megvan a Detroit ötvenedik győzelme is

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2006.03.13. 11:20
Címkék
Megszerezte az ötvenedik győzelmét az idény során a Detroit Pistons együttese a Charlotte Bobcats ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 126. játéknapján. Egyre távolabb kerül a Houston a rájátszástól.
Tim Duncan (fehérben) húsz ponttal segítette győzelemre a Spurst
Tim Duncan (fehérben) húsz ponttal segítette győzelemre a Spurst
Tim Duncan (fehérben) húsz ponttal segítette győzelemre a Spurst
Tim Duncan (fehérben) húsz ponttal segítette győzelemre a Spurst
Tim Duncan (fehérben) húsz ponttal segítette győzelemre a Spurst
Tim Duncan (fehérben) húsz ponttal segítette győzelemre a Spurst
Megszerezte az ötvenedik győzelmét is a szezonban a Detroit Pistons csapata, miután hazai pályán könnyedén, 94-78-ra legyőzte a Charlotte Bobcats csapatát.

A ligaelsőnek ehhez hatvankét mérkőzésre volt szüksége, amely négy összecsapással kevesebb az 1988/89-es klubrekordnál.

A Detroitnak a hátralévő húsz meccsből elég tizennégyet megnyernie ahhoz, hogy megdöntse az egy idényen belül megszerzett győzelmei számát.

A Charlotte elleni sima győzelemért a legtöbbet a huszonnégy pontos Richard Hamilton, és a huszonhármat gyűjtő Tayshaun Prince tette.

A Pistons egyébként ebben a szezonban mindhárom mérkőzését megnyerte a Bobcats ellen.

Kemény és izgalmas mérkőzést hozott a Houston Rockets és a bajnoki címvédő San Antonio Spurs összecsapása.

A bátran kezdő texasiak az első negyedben végig jól tartották magukat, de a játékrész legvégén 22-22-es állásnál Beno Udrih a dudaszó előtt néhány pillanattal elengedett hármasának köszönhetően mégis a hazai csapathoz került az előny.

A második tizenkét perc azonban, már a Rocketsé volt, amely a félidőig tizenhét pontot szerző Jao Ming vezetésével a nagyszünetre négypontos előnnyel vonult.

A harmadik harmadban azonban helyre állt a papírforma, és a Spurs percek alatt megfordította az állást: ebben a játékrészben mindössze tizenegy pontot engedélyezett a Houstonnak, és emellett huszonhatot szerzett.

Jao Ming, a vendégek húzóembere a második játékrészre láthatóan elfáradt és pontatlanul játszott. Igaz, a Rockets ennek ellenére megnyerte az utolsó negyedet, de a San Antonio játékosai, főleg a tizenöt pontot szerző Michael Finley, a húszig jutó Tim Duncan és a tizennégyet jegyző Manu Ginobili, nem engedték, hogy megfordítsák a mérkőzést.

Igaz, egy pillanatra már úgy tűnt, 79-77-es hazai vezetésnél, hogy a vendégek felállnak, de nem tudták véghezvinni azt a bravúrt, amit legutóbb az Indiana ellen, hogy tizenhét pontos hátrányból nyertek.

A Houston így még távolabb került a rájátszást érő nyolcadik pozíciótól, ami azért is tűnik reménytelennek, mert a Rockets legnagyobb sztárja, Tracy McGrady kiújuló hátsérülése miatt valószínűleg csak az alapszakasz utolsó mérkőzésein lép majd pályára.

Szavazás

Melyik csapat lesz 2005-2006-ban az NBA bajnoka?

LeBron James, a Cleveland Cavaliers fiatal sztárja volt a legeredményesebb a ma hajnali játéknapon a maga negyvenhét pontjával, azonban ez is kevés volt a Miami vendégeként fellépő clevelandieknek.

A Heat legeredményesebb játékosa a harmincöt pontig jutó Dwyane Wade volt, azonban nem csak neki köszönheti a 98-92-es sikert a hazai csapat.

A Miamiban ugyanis huszonhárom perc alatt tizenhat pontot és nyolc lepattanót gyűjtött be a veteránnak számító center, Alonzo Mourning.

A Seattle Supersonics együttese idegenben nagyon jól tartotta a liga elsőszámú pontgyárosát, Kobe Bryantet Los Angelesben. A Lakers szupersztárja mindössze huszonkét pontig jutott, így nem volt meglepő, hogy a hazaiak 120-113-as vereséget szenvedtek.
NBA, alapszakasz 126. játéknap
Miami HeatCleveland Cavailers98-92
San Antonio SpursHouston Rockets88-81
Los Angeles LakersSeattle SuperSonics113-120
Memphis GrizzliesPhiladelphia 76ers91-94
Detroit PistonsCharlotte Bobcats94-78
Boston CelticsDenver Nuggets106-101
Toronto RaptorsIndiana Pacers93-89
New Orleans HornetsNew Jersey Nets84-95
Sacramento KingsDallas Mavericks85-80
Portland TrailBlazersPhoenix Suns111-101
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik