Falco: nagyot fordult a világ

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2005.04.03. 23:25
Címkék
Óriásit fordult a világ egy hét alatt a Falco csapatával. Ha egészen pontosan akarunk fogalmazni, akkor majdnem 180 fokot. Mert amíg Nyíregyházán csak szenvedtek a szombathelyiek, addig a Kaposvár, de főként a Debrecen ellen már szinte brillíroztak a vasi sárga-feketék.
A ponterôs Kálmán László (8) sokat tett a Falco feltámadásáért
A ponterôs Kálmán László (8) sokat tett a Falco feltámadásáért
A ponterôs Kálmán László (8) sokat tett a Falco feltámadásáért
A ponterôs Kálmán László (8) sokat tett a Falco feltámadásáért
A ponterôs Kálmán László (8) sokat tett a Falco feltámadásáért
A ponterôs Kálmán László (8) sokat tett a Falco feltámadásáért


A történelmi hűség azért megköveteli azt, hogy említést tegyünk egy ultimátumszerűségről is. A nyírségi fiaskó után ugyanis a Falco-Swietelsky KC tulajdonosi köre összehívott egy játékosértekezletet, amelyen közölték a kosarasokkal, hogy jelentős pénzbüntetésre számíthatnak, amennyiben nem változtatnak a hozzáállásukon.

- Lehet, hogy ez volt a nyerő húzás? - kérdeztük Váradi Attilától, a szombathelyiek edzőjétől.
- Nem hinném, hogy a dorgálásnak köszönhető a változás - kezdte a fiatal szakember. - Szerintem Nyíregyházán is akartak a fiúk, de túl korán, egészen pontosan a félidőben elhitték, hogy zsebben a mérkőzés, és a későbbiekben már nem tudták lereagálni a nyírségiek ritmusváltását. Plusz még ehhez jött Kálmán Laci korai kipontozódása.
- Ha nem az ultimátumnak, akkor minek köszönhető a hihetetlen formajavulás?
- A játékosok átérezték a helyzetet, és a két következő meccsen tudásuk legjavát nyújtották. A Kaposvár ellen a védekezés volt a kulcs. A csapat felvette a kesztyűt, és megmutatta, hogy kiélezett szituációkban is képes jó játékra. A somogyiak elleni lendület aztán kitartott a Debrecennel szemben is. A hajdúságiak ellen ráadásul felszabadultan játszhattunk, ugyanis nem mi voltunk a találkozó esélyesei. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Vadkakasok ellen már nemcsak védekezésben, hanem támadásban is kiválót nyújtottunk.
- Akkor most melyik a Falco igazi arca?
- Mindkettő. A Falco sajnos évek óta arról híres, hogy nagyon hullámzó a teljesítménye. Vannak óriási bravúrok, de kifejezetten nagy betlik is. Az a feladatunk, hogy kiszűrjük ezeket a betliket.
- Egyébként már a nyolc között érzik magukat?
- Maradjunk annyiban, hogy a Kaposvár és a Debrecen legyőzésével tettünk két nagyon fontos lépést. Ám a célunkat, a felsőházi rájátszást csak abban az esetben tudjuk elérni, ha a hátralévő fordulókban is maximálisan odafigyelünk. Amennyiben az elvárásoknak megfelelően legyőzzük a MAFC-ot és a Dombóvárt, úgy akár még a hetedik helyre is odaérhetünk.
Kálmán László, a vasiak csapatkapitánya szinte mindenben egyetért mesterével. A válogatott játékos elmondása szerint tudták, hogy nagyon sok múlik a Kaposvár és a Debrecen elleni meccseken, és éppen ezért nagyon "odatették" magukat. Ô a Vadkakasok ellen például félig-meddig sérülten és lázas betegen is vállalta a játékot. "Én Váradi mesterrel ellentétben ki merem mondani, hogy már a nyolc között vagyunk. Most arra kell összpontosítanunk, hogy lehetőleg minél jobb pozícióból kezdhessük majd a felsőházi rájátszást. Éppen ezért Paksra sem feltartott kezekkel megyünk majd szombaton" - fogalmazott a két fentebb vázolt meccsen összesen 68 pontot elérő irányító.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik