Sopron: kiestek a kulcsjátékosok

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.03.24. 22:41
Címkék
Az egyik szemük sír, a másik pedig nevet a soproni kosárlabdaszurkolóknak. Az MKB-Euroleasing női együttesének két meghatározó játékosa hosszabb időre kidőlt a sorból, viszont másik két kulcsember meghosszabbította szerződését a klubbal. Natália Hejková, az együttes szakvezetője az optimistább számítások szerint Gordana Kovacsevicsre három, Vajda Annára pedig négy hétig nem számíthat. A szerb-montenegrói hátvéd Achilles-bántalmai miatt már jó ideje képtelen azt a teljesítményt nyújtani, amelyet az előző másfél-két évben megszokhattunk tőle. Amint arról Török Zoltán, a klub ügyvezetője beszámolt, egy igen erőteljes, szinte drasztikus beavatkozás eredményeként az idény vége felé talán újra a régi "Gocát" - ez a játékos beceneve - láthatják a soproni szurkolók. Ami a másik kulcsembert, Vajda Annát illeti, ő a bal térdén szenvedett részleges oldalsó szalagszakadást. A várható felépülési ideje négy hét. A soproni csapat tehát a középszakasz következő mérkőzésein, valamint a Magyar Kupa négyes döntőjében nélkülözni kénytelen két kulcsjátékosát.Most jöjjön a nevetés! Ha van poszt, melynek tekintetében elégedettek lehetnek a soproni csapat támogatói, vezetői és szurkolói, az a centerposzt. Amikor a Fotont kizárták a bajnokságból, Horváth Zsófia másfél évre írt alá az MKB-hoz. A héten a két kezdő center, a cseh Lucie Blahusková és a szerb Ivana Matovics hosszabbított szerződést, ráadásul nem egy, hanem két esztendőre. A két, az idei évad során kitűnően teljesítő játékos 2007 nyaráig kötelezte el magát Sopronba.

ASE-Debrecen csúcstalálkozó

A bajnoki listavezető Atomerőmű és a Debrecen öszszecsapása ígérkezik a legrangosabb párharcnak a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében. A csütörtöki sorsoláson két B-csoportos egylet is érintett volt: a színamatőr, egyetemista MAFC (nem összekeverendő a már elbúcsúzó MAFC-Újbudával) a Falcóval, míg a már két nagyágyút is kiejtő Vásárhely az Univerrel csap össze a következő körben. Kitűnőnek ígérkezik a negyedik párharc is, amelynek keretében a Kaposvár és az Albacomp találkozik.

MAGYAR KUPA, FÉRFIAK. A NEGYEDDÖNTÔ PÁROSÍTÁSA: Atomerőmű SE-Debreceni Vadkakasok, Kaposvári KK-Albacomp, Vásárhelyi Kosársuli-Univer KSE, Falco-Swietelsky KC Szombathely-MAFC
(A játéknapok: április 6. és 13.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik