Szoros csatában kaptak ki

TAHIN PÉTERTAHIN PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.02.09. 22:34
Címkék
Nem tudni, hogy az elődöntőkön a csarnokot még megtöltő nézők vajon már a tengerben lubickoltak-e, de tény, hogy nem sokakat hozott lázba a döntő. Persze a szegedi lányok nem szomorkodtak amiatt, hogy a zágrábi együttest nem kísérte el több száz fanatikus drukker. Török, öt másodperc elteltével triplával nyitott. Ugyanezt tette Mészáros is, miközben Ajanovics hátul kiválóan őrizte Mujanovicsot, támadásban pedig bátran vállalkozott dobásra. Ez több-kevesebb sikerrel zárult, így szorosan alakult az első negyed. A 8. percben pályára lépett az elődöntőben sziporkázó Djelmis is, de a támadójáték sehogy sem akart megindulni.
Az exszolnoki irányító nyitott a második szakaszban négy ponttal, majd Russai szokásos, sarokból eleresztett tempójával már a Szeviép vezetett. Hosszú ideig ez volt az utolsó kosár, aztán ismét az exszolnoki irányító törte meg a kosárcsendet. Roppant fegyelmezetten védekezett a hazai bajnokságban a harmadik helyre felnyomuló Tisza-parti együttes, amit az ellenfél edzőjének reakciója jelzett: lecserélte a játékból teljesen kivett Mujanovicot. Ezt sokáig nem tehette Kovac, mert nélküle a Croatia fogatlan oroszlánnak tűnt. Sajnos azonban jelentős előnyt nem tudott szerezni a Szeged, mert azok a fránya dobások sehogy sem akartak beesni.

De hát az elődöntőben is a második félidő volt a jobb! Ajanovicsnak és Russainak most is, hiszen ketten együtt termelték a pontokat a harmadik felvonásban. Fej fej mellett haladt a két csapat, egyiküknek sem sikerült előnyre szert tennie (34-34). Aztán a negyed végén a távolról nem túl veszélyes horvát irányító, Kovac csaknem a félpályáról talált a gyűrűbe, így a Final Four utolsó tíz perce négypontos zágrábi vezetéssel indult. Ezt Mujanovic egy perc alatt megduplázta, míg az első szegedi pontra Kajdacsi sikeres büntőjéig kellett várni.

Ajanovics (5) amíg tudta, jól fogta a bosnyák Mujanovicsot (Fotó: Meggyesi Bálint)
Ajanovics (5) amíg tudta, jól fogta a bosnyák Mujanovicsot (Fotó: Meggyesi Bálint)
Ajanovics (5) amíg tudta, jól fogta a bosnyák Mujanovicsot (Fotó: Meggyesi Bálint)
Sajnos közben a különbség tíz pont fölé kúszott, amin ekkor Nagyová próbált három sikeres tempójával faragni. Fordítaniuk azonban a végére elcsigázott szegedieknek nem sikerült, bár az utolsó másodpercekig küzdöttek. Ez a második hely azt jelenti, hogy a másik két főcsoportdöntő valamelyik második helyezettjét fogja kapni a Szeviép a negyeddöntőben ellenfélül. Ha ott is ilyen küzdeni tudással játszanak Mészárosék, akkor a nagy négyes döntőben is találkozhatunk velük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik