Tisztes szolnoki vereség Gdyniában

TAHIN PÉTERTAHIN PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.12.09. 22:53
Címkék
Adva volt a fesztiválhoz minden: a csapatok bemutatásakor füstfelhő, rezesbanda, táncoslányok, no meg az ökölvívóringekből ismert csinos lányok, akik az időkéréseknél sétáltak körbe egy "time out" feliratú táblával.
Persze Tapodi Péter Tisza-parti tréner nem állt be az előre ünneplők táborába, és taktikáját a lengyel csapat két legjobbja, Dydek valamint az amerikai Nolan kikapcsolására építette.
Farmernek és Fürésznek jutott ez a cseppet sem hálás feladat, amit az első negyedben kiválóan oldottak meg, míg támadásban a vendégeknek a külső dobásokat kellett erőltetniük, hiszen a már említett center 213 centis magassága nyomasztónak hatott a palánk alatt. Papp öt ponttal nyitott, majd Farmer és Farkas is triplát vágott - a hazaiakat ekkor inkább a játékvezetők tartották versenyben: az első tizenkét pontjukból nyolcat büntetőből szereztek a lengyelek, miközben a Szolnoktól három labdát is elvettek támadó szabálytalanság miatt. Ez legkevésbé Fürészt zavarta, aki három perc leforgása alatt háromszor talált be a hármasvonalon túlról, úgy, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna, három kísérletből. A második szakasz Farmer és Dydek dobópárbaját hozta, és állandósult a MÁV-Coop tízpontos vezetése. Közben mindkét edző zónavédkezésre állította át csapatát, amely a hazaiaknak vált be jobban, így Englert triplája a legjobbkor jött, és a 19. percben ugyanő büntetőt is dobhatott. Elsőként a Szolnokból…
A nagyszünetre alaposan felzárkózó Lotos 8-0-s rohanással kezdte a harmadik negyedet, és átvette a vezetést, mert hosszú percekig Papp duplája jelentette a vendégoldal egyetlen találatát, de a védekezésnek köszönhetően a záró játékrész kezdetén még látótávolságon belül voltak a hazaiak. Aztán sajnos gyorsan eldőlt a meccs. Tapodinak három perc alatt mindkét idejét ki kellett kérnie, de ez sem segített, mivel zsinórban 15 pontot szereztek Dydekék. A sérült Volnaja hiányában tartalékosan felállló Szolnok három negyeden át remek játékot nyújtott, de a négyperces rövidzárlat a lehető legrosszabbkor jött. Az első harminc percből viszont lehet meríteni a további euroligás összecsapásokra!

Hogy tetszett a mérkőzés?

Németh István, a szomszédos Sopot irányítója: "Nagyon tetszett a hazaiak letámadásos, csapdázós védekezése, amihez kellő agresszivitás és rengeteg munka szükséges. Tetszett a szolnokiak első félidőben nyújtott lendületes és magabiztos játéka is, amit sok triplával fűszereztek. Örülök, hogy láthattam élőben egy magyar női csapat mérkőzését, és büszkén lobogtattam a lelátón a magyar zászlót."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik