Spurs: egy híján húsz

H. T., K. ZS.H. T., K. ZS.
Vágólapra másolva!
2004.11.28. 22:29
Címkék
Továbbra sem lehet bevenni a San Antonio fellegvárát, az SBC Centert. A Spurs hazai pályán immár a 19. győzelmét aratta egyhuzamban, ezúttal a Utah gárdáját verte, mit verte, agyabugyálta el: a végső dudaszó pillanatában 109-76-ot mutattak az eredményjelzők.
"Pontosan erre számítottam, éppen úgy estek nekünk, ahogyan azt a mérkőzés előtt gondoltam. Kijöttek, és már az első percekben megpróbáltak ízzé-porrá zúzni bennünket" - árulta el Jerry Sloan, a Jazz vezetőedzője, hogy őt bizony nem lepte meg a texasiak villámrajtja. (Kérdés: ha ezt várta, miért nem tudott tenni ellene…) Az első tíz hajításból kilenc bement - már az első negyed közepén számolni kellett (20-6) a vendégekre, akik nem is tudtak már "kitisztulni". Közrejátszott ebben az is, hogy a második felvonás elején a Salt Lake City-belieknek muszáj volt lemondaniuk egyik legjobbjukról, Andrej Kirilenkóról, miután annak - a Beno Udrihhal történő ütközése során - kifordult a jobb térde. Így hát az a szégyen esett meg az orosz csatárral, hogy egyetlen árva pont és lepattanó sem került a statisztikai lapjára, noha szépen gyűjtögeti ezeket az idényben (a pontátlaga 15.9, a lepattanóátlaga 7.8). Kirilenko szavai: "Nem olyan súlyos a sérülésem, csak azért ültem le, mert nem tudtam tökéletesen fordulni." No meg azért, mert tán érezte: ővele sincs feltámadás - lesántikálása pillanatában 23 pontra rúgott a Spurs előnye.
Amíg a látogatók csak szenvedtek a parketten, addig a texasiak szárnyaltak. Utóbbiak közül például hatan (ebből ketten csereként) érték el a tízpontos határt; a padról rajtoló Malik Rose 16 pontos idénycsúcsal (benne 8/8-as büntetőzéssel), a vezér, Tim Duncan szokásos dupla duplával (12, 13) jelentkezett. A 14 pont mellett négy labdát ellopó Tony Parker mégsem csapata támadójátékát, hanem a védekezést dicsérte: "Javulunk. A múlt héten hússzal is vezettünk már Torontóban, aztán kikaptunk. Mostani ellenfelünknek nem tettük meg ezt a szívességet."

LeBron: 2000

Az ezúttal 26 pontot szerző LeBron James lett a liga legfiatalabb játékosa, aki felkéredzkedett a 2000 pontos platóra. A Cleveland ifjú titánja december 30-án lesz húszéves - Kobe Bryant, a Lakers szupersztárja 20 éves és 183 napos volt, amikor megszerezte 2000. pontját az NBA-ben.

Anthony nélkül is ment

A Denver annak ellenére megnyerte a Houston elleni idegenbeli ütközetét, hogy a harmadik periódusban a bokáján megsérülő Carmelo Anthonyt le kellett kísérni a parkettről, és az utolsó játékrészben 12-t elrontott az első 14 mezőnydobásából. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik