Univer-stop az ASE-nak

FARKAS MIHÁLYFARKAS MIHÁLY
Vágólapra másolva!
2004.11.14. 21:59
Címkék
"Az a csapat, amelyik be akar jutni a legjobb négy közé, nem kezdheti a bajnokságot egy győzelemmel és három vereséggel" - mondta a meccs előtt Bán Zsolt, az Univer szurkolócsoportjának első embere.
A nézőtéren tehát mindenképpen győzelmet reméltek a hírös városbeli csapattól ezen a napon, s ez az igény tökéletes összhangban állt Meszlényi Róbert vezetőedző elvárásával, hiszen a kecskeméti tréner úgy gondolta, hogy bár legyen az egyik legjobb magyar gárda az ellenfél, hazai pályán mindenki ellen győznie kell az Univernek. Nos, ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdett a Kecskemét, de a nagyon jól védekező, aztán gyors támadásokat vezető Atomerőmű hamar meglépett hét ponttal. Sőt, a negyed végére tízre hízott a paksi előny, ugyanis Monroe a dudaszó előtt elengedett triplája is tökéletesre sikeredett. A második felvonás aztán két Bradford-, illetve egy McClendon-kosárral kezdődött, így újra nyíltabbá vált a meccs. A kecskeméti közönség rá is érzett, hogy itt a fordítás ideje, s fantasztikus hangulatot varázsolt a csarnokba, amit a hazai játékosok azzal háláltak meg, hogy felzárkóztak egy pontra. Fordítani azonban nem tudtak, mert ismét jött Monroe, aki pontos dobásaival átsegítette együttesét a krízisen, így ötpontos paksi előnnyel térhettek a csapatok pihenőre.
A nagyszünet után felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, ami azt jelentette, hogy a Paks nem tudott négy-öt pontnál jobban meglépni a hazai csapattól, az Univer pedig csak ritkán tudta négy-öt pontnál jobban megközelíteni a vendég gárdát. A döntés tehát az utolsó negyedre maradt, amelyben ismét a Kecskemét kezdett jobban, s McClandon lepattanózásával és Bradford tripláival három perc leforgása alatt négypontos előnyre tett szert.

Az Atomerőmű persze nem adta könnyen magát, s ismét csak Monroe irányításával és pontjaival újra a tolnai együttesnél volt az előny. A véghajrában ha lehet, még jobban felpörögtek az események: előbb néggyel vezetett a Paks, aztán egy percen belül öttel ment az Univer, majd újabb fél perc elteltével ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző. Két másodperccel a vége előtt aztán a végig jól játszó Lapovnak nem remegett meg a keze, így egy remek és izgalmas találkozó után a Meszlényi-alakulat vonulhatott le győztesen a pályáról. Ami pedig azt jelentette, hogy teljesült a kecskeméti szurkolók vágya, vagyis egy győzelem és három vereség helyett kettő kettes mutató áll a hírös városbeli csapat neve mellett.

Cory Bradford (jobbra) ezúttal a jobbik arcát mutatta, hiszen bámulatos teljesítménnyel járult hozzá az Univer diadalához (Fotó: Mirkó István)
Cory Bradford (jobbra) ezúttal a jobbik arcát mutatta, hiszen bámulatos teljesítménnyel járult hozzá az Univer diadalához (Fotó: Mirkó István)
Cory Bradford (jobbra) ezúttal a jobbik arcát mutatta, hiszen bámulatos teljesítménnyel járult hozzá az Univer diadalához (Fotó: Mirkó István)
Miért nem játszott Sitku Ernő?
Zsoldos András, az Atomerőmű edzője: - Sajnos begyulladt Sitku Ernő Achilles-ina. Egyébként pedig nem az ő hiánya befolyásolta a mérkőzés végeredményét, hanem azok az ajándékba kapott labdák, amelyeket a játékvezető adott a meccs végén a Kecskemétnek.

Paks-specialisták lettek?
Meszlényi Róbert, az Univer edzője: - Ha az utolsó három meccset nézzük, akkor igen. Megint szoros meccset játszottunk az Atommal, s ma mellettünk állt a szerencse is.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik