Tortúra lett a túrából

Vágólapra másolva!
2004.09.16. 21:50
Címkék
Ez bizony nagyon csúnya vereség volt."Úgy éreztem magam a kispadon, mint, amikor még a BEAC edzője voltam" - utalt Tapodi Péter másodedző arra, mennyire kilátástalannak tűnt az együttes játéka.
A csapaté, amely magyar női válogatott néven szerepel, és veszíti el sorra a meccseit, bár a matematikai esélyét még mindig nem veszítette el arra, hogy továbbjusson a jövő évi Eb-re.
Azonban az A-betűvel megjelölt négyes erőssége sem mentség arra, ahogy a mieink szerdán kosárlabdáztak Vilniusban: szemmel láthatóan egy pillanatig sem hittek a győzelemben. Jó volt magyarnak lenni - szoktuk mondani nagyobb sikereink kapcsán, most viszont sajnos az ellenkezőjét kell írnunk: minden jelenlévő hazánk fia rosszul érezte magát, női nemzeti csapatunk Litvánia elleni produkciója láttán.
Képzelhetik, a 72-47-es vereség után milyen a küldöttség hangulata, amely a franciáktól és az olaszoktól elszenvedett vereség miatt eddig sem volt éppen rózsás, ám most soha nem tapasztalt mélységbe zuhant. A három idegenbeli összecsapást felölelő európai túra immár tortúrává változott, szíve szerint mindenki menne már haza, ám a középdöntő még csak a felénél tart…
"Sose vágytam még ennyire arra, hogy Szolnokon legyek…" - sóhajtott fel Englert Orsolya, a Tisza-partiak irányítója a csütörtöki nap elején, amelyen négy országot is érintett ide-oda repkedő társulatunk. Litvániából indult, hogy aztán Dániát és Belgiumot érintve Franciaországba érkezzen a szombati összecsapás színhelyére, Villeneuve d' Ascq-ba. A toronymagas favorit otthonába immár abszolúte esélytelenként…

Szavazás

Ki a felelős a női válogatott Eb-kudarcáért?

Írja be az itt látható számot!
---- N ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik