Európai turnén Rátgéber együttese

MIHÁLYI ANDRÁS jelenti NápolybólMIHÁLYI ANDRÁS jelenti Nápolyból
Vágólapra másolva!
2004.09.09. 22:55
Címkék
Mondhatni, NBA-mintára hoszszú idegenbeli túrára indult csütörtök délelőtt női válogatottunk, amely az elkövetkezendő tíz napban bejárja Európát.
Előbb Olaszországban, majd Litvániában, végül pedig Franciaországban játszik Eb-középdöntőt. Mindeközben mindössze egyetlen estét tölt magyar földön a magyar csapat, amely a München-Nápoly-München-Budapest-Koppenhága-Vilnius-Koppenhága-Brüsz-szel-Villeneuve d’Ascq-Brüsszel- Budapest útvonalat járja be a repülőgépek menetrendjéhez igazodva. Vagyis sok ezer kilométert utazik egyhuzamban a sors(olás) újabb fintora folytán - de remélhetőleg ez nem nyomja rá a bélyegét Károlyiék teljesítményére.
Nagy szükség lenne a frissességre és a jó játékra mindhárom meccsen, főleg a szerdai, franciáktól elszenvedett hazai vereség után, amellyel gyakorlatilag tovatűnt az esély a csoport első helyének megszerzésére. Persze a realitás eddig is inkább azt diktálta, hogy a második pozícióban kell gondolkodnunk, ott viszont fontos lenne a mérleg, emiatt nyerni kellene idegenben az olaszok és a litvánok ellen is. Letargiának szerencsére nyoma sem volt a lányokon, ami jó jel és valahol érthető is, elvégre az Európa-bajnoki aranyérmeseket felvonultató Franciaországtól nem szégyen kikapni.
"Az első félidőt elrontottuk, erre más olyan jelzőt, amit a nyomdafesték elbír, nem tudok mondani" - foglalta össze véleményét röviden Károlyi Andrea csapatkapitány. Valóban szembetűnő a különbség az első fordulóbeli összecsapás 20-38-as eredményt hozó első húsz perce, valamint a 34-24-es második félidő között, de hát ezen már nincs értelme sopánkodni. Inkább a hibák kijavítása került a középpontba, hogy ne essenek legjobbjaink ugyanabba a csapdába a második fordulóban, és a franciák elleni harmadik és negyedik negyedben mutatott keménység, valamint lelkesedés legyen a domináns, ne az addigi lelki és fizikai puhaság. A müncheni átszálláskor egyébként összefutott a küldöttség Fűzy Ákossal, a magyar női válogatott kémével, aki megnézte és videóra vette a szerdai litván-olasz találkozót.
"Semmi extra, mind a két csapatot meg lehet verni. Bár nem tudjuk, hogyan fognak kinézni az olaszok szombaton" - hangzott a gyorselemzés, amelyhez annyit tett hozzá a pécsi másodedző, hogy meglátása szerint három mezőnyember, Ballardini, Macchi és Zara van jó formában a következő riválisból, a többiek kevésbé. Majd, mint aki jól végezte a dolgát, Magyarország felé vette az irányt - elégedetten, mert jó vilniusi kapcsolatainak hála egyetlen eurót sem költött el a szövetség által számára kiutalt pénzből.
Íme egy olyan kém, akit nem lehet felbérelni…

Szavazás

Ki a felelős a női válogatott Eb-kudarcáért?

Írja be az itt látható számot!
---- A ---- R
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik