Kezdődhet a kakaskodás!

KIRIPOLSZKY TAMÁS, MIHÁLYI ANDRÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.06.29. 22:08
Címkék
Úgy látszik, ez a sorsolások hete: szombaton a FIBA által szervezett kupák csoportbeosztását készítik el, de úgy tetszik, a fontossági sorrendben mindinkább előretörő ULEB immár a gyorsaság terén is veri elődjét-riválisát, merthogy az általa szervezett és róla elnevezett sorozatban már kedden kihirdették, hogy ki kivel került szembe.
Nos, a magyar színek egyetlen képviselőjének, a Debreceni Vadkakasok férficsapatának kifejezetten nehéz ellenfelek jutottak, miután a 20 ország – egyelőre – 41 csapatát tömörítő versengés A betűvel megjelölt hatosában olyan riválisokkal mérheti össze tudását, mint a belga bajnok Charleroi, a francia ezüstérmes Gravelines, a német bajnokságban elődöntős patinás Alba Berlin, az ugyancsak nagy hagyományokkal bíró, legutóbb a Goodyear-ligában ötödik montenegrói Buducsnoszt Podgorica, valamint a görög pontvadászatban legutóbb ugyancsak az ötödik helyen végző PAOK Szaloniki. Sok szakember szerint ez a legerősebb a hét csoport közül, de abban mindenképpen megegyezhetünk, hogy az egyike a legacélosabbaknak, éppen ezért lenne roppant fontos, hogy jól sikerüljenek a hajdúságiak nyári erősítései. Ezekről eleddig vajmi keveset hallhattunk – inkább csak a távozókról (például Fodorról és Sitkuról, hogy csak a legnevesebbeket említsük) esett szó.

A honosítás elôtt álló Ledon Green az új csapatban is alapember lesz (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A honosítás elôtt álló Ledon Green az új csapatban is alapember lesz (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A honosítás elôtt álló Ledon Green az új csapatban is alapember lesz (Fotó: Czeglédi Zsolt)
"Egyelőre úgymond barátkozom a leendő ellenfelekkel – mondta Ráthonyi Tamás, a legutóbbi bajnokságban a negyedik pozíciót megcsípő Vadkakasok vezetőedzője. – Azt hiszem, nem mondok vele újat, hogy mindegyik kiváló együttes. Nehéz lenne megjósolni, mely alakulatok juthatnak tovább a csoportból, már csak azért is, mert az új igazolásokkal is megváltozhatnak az erőviszonyok. Most például még azt sem tudom, hogy mi milyen kerettel kezdjük majd az új idényt, bár egy kezdő ötöst már pályára küldhetnék, mert éppen ennyien írtak alá. Három idegenlégiós, az amerikai Patrick Lee és a magyar állampolgárságért folyamodó Ledon Green, valamint a bosnyák Szejo Bukva mellett a néhány napja megházasodó Tóth Gábor, illetve az exkörmendi Trummer Rudolf öltheti fel biztosan együttesünk sárga-kék mezét. Bízom benne, hogy sikerül újabb kiváló játékosokat megnyerni, mert bizony információim szerint az egyik legerősebb csoportba kerültünk az ULEB-kupában. Úgy vélem, ez amolyan tanulóév lesz számunkra, és boldog lennék, ha bemutatkozásképpen elkönyvelhetnénk néhány győzelmet, a debreceni szurkolók pedig színvonalas mérkőzéseket láthatnának."
A szakvezető szavaihoz még annyit, hogy az első és a második helyezettek automatikusan bekerülnek a legjobb 16 közé, de továbbjut a két legjobb csoportharmadik is az alapszakaszból, amely november 9-én kezdődik, és január 18-án fejeződik be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik