Az én házam az én váram

H. T., K. ZS.H. T., K. ZS.
Vágólapra másolva!
2004.04.19. 20:23
Címkék
Lement az első "kör", azaz mind a 16 csapat bemutatkozott a rájátszásban, és a látogatók fölöttébb udvariasak voltak házigazdájukkal: nem rabolták el tőlük a pályaelőnyt.
Minneapolisban a nyugati első kiemelt Wolvesnak nem okozott gondott az idény meglepetéscsapatának kikiáltott Denver, a harmadik periódusban már 22 pont is volt a felek között. Egyhuzamban hét kiesés a főcsoport-negyeddöntőben – ennek a csöppet sem dicsőséges sorozatnak a végére tehet most pontot a Minnesota.
Mindenekelőtt Sam Cassellnek és Kevin Garnettnek köszönhetően. Vasárnap az irányító – eddigi rájátszásbeli rekordját hét ponttal túlszárnyalva – kerek negyven pontot szorgoskodott össze, az MVP-kandidáns csatár meg még a szokásosnál is masszívabb dupla duplát (30, 20) jegyeztetett föl a statisztikai lapjára. "Nem szabad túlértékelnünk ezt a sikert. A második meccs sokkal nehezebb lesz majd" – csillapította a hurráhangulatot KG. A túloldalon az újonc Carmelo Anthony 19 ponttal tudta le élete első playofftalálkozóját.

Egy a három detroiti dupla duplázó közül: Rasheed Wallace 17 ponttal és 10 lepattanóval jelentkezett ezúttal
Egy a három detroiti dupla duplázó közül: Rasheed Wallace 17 ponttal és 10 lepattanóval jelentkezett ezúttal
Egy a három detroiti dupla duplázó közül: Rasheed Wallace 17 ponttal és 10 lepattanóval jelentkezett ezúttal
Fiatalokban és öreg rókákban sincs hiány Detroitban, és ha kell, az autógyáriak nemcsak védekezni, támadni is tudnak, de nagyon. A Milwaukee elleni első ütközetükön hat játékos – azaz a csapat fele – érte el a tízpontos határt, köztük a csereként harcba induló, mindössze húsz percet pattogtató Corliss Williamson és az elsősorban lepattanózásban jeleskedő Ben Wallace is. A rugólábú erőcsatár azért "eredeti műfaját" sem hanyagolta el: 14-szer érkezett idejében a palánk alá – ha nincs Garnett, övé lett volna a lepattanózás napi csúcsa. Ben Wallace-on kívül még ketten könyveltek el dupla duplát a hazaiaknál: a másik Wallace, Rasheed és Tayshaun Prince. Ilyen jellegű triplázásra legutóbb 1991-ben a Boston ellen volt példa a klubnál, akkor Isiah Thomas, Dennis Rodman és Bill Laimbeer révén.
A Sacramento hívei közül sokan féltették-féltik a Kings gárdáját – amely betlizett az alapszakasz hajrájában –, mondván: ha nem tud kikászálódni a gödörből, az végzetes lehet a Dallasszal szemben. (Ráadásul a Mavs már tavaly sem bánt kesztyűs kézzel a kaliforniaiakkal, 4–3-ra verte meg őket a konferencia-elődöntőben.) Nos, az első mérkőzést követően a sacramentói drukkerek egy kicsit megnyugodhatnak: kedvenceik előnnyel várhatják a folytatást.
A Kings nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, ennél már csak az utolsó negyedben nyújtott produkciója volt erőteljesebb – így foglalható össze egy mondatban a 116–105-re végződő találkozó. Amelyről nemcsak a "királyok" távozhattak mosolyogva, hanem egy Tony Firpo nevű kosárlabda-rajongó is, aki a nagyszünetben egy teherautót nyert, miután a felezővonalról a gyűrűbe hajította a labdát. Erre mondják: nyerő dobás.
Volt még egy nyerő dobás: Dwyane Wade 1.3 másodperccel a vége előtt eleresztett tempójával gyűrte le a Miami a New Orleanst – a Heatnek ez volt az első playoffdiadala 2001 óta. ---- N ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik