A kulcsszám: 16!

SZEMENKEI BALÁZSSZEMENKEI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.04.16. 16:08
Címkék
Ennyi győzelem kell ahhoz, hogy az egyik esélyes elfoglalhassa az NBA trónját, és pontosan ennyi esélyes pályázik a végső győzelemre. Ma még a rájátszás mind a 16 résztvevője egyenlő esélyekkel indul, szombaton viszont elkezdődik a tánc. A fordulatokban gazdag alapszakasz alapján eseménydús playoff következik, bárki bárkit bárhol legyőzhet. Egyszer. (Legalább.)
Nyugati főcsoport

Kobe Bryant (LA Lakers) talán az esélyesség terhét próbálja most feldolgozni
Kobe Bryant (LA Lakers) talán az esélyesség terhét próbálja most feldolgozni
Kobe Bryant (LA Lakers) talán az esélyesség terhét próbálja most feldolgozni
Kevin Garnett, Kevin Garnett, Kevin Garnett. A Minnesota csillaga évek óta a liga legjobbjai között van, immár öt egymást követő(!) szezonban tudott legalább 20-10-5-ös pont-lepattanó-gólpassz mutatót összehozni. Ilyet eddig csak egy Larry Bird nevű pasas csinált. (KG idei statisztikái: 24.2 pont, 13.9 lepattanó, 5 gólpassz mérkőzésenként) A csapat viszont nem volt ilyen sikeres az utóbbi 7 évben, rendre elvéreztek a rájátszás első körében. Idén azonban Garnett mellett ott sorakoznak Sam Cassell, Latrell Sprewell és Wally Szczerbiak pontjai is, és Nyugat legjobb győzelmi mutatójával minimum a főcsoportdöntőig élvezhetik a hazai pálya előnyét. Lefutottnak tűnhet tehát a Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets párosítás, de az újonc Carmelo Anthony, a rájátszásújonc Andre Miller és a veterán Marcus Camby vezérelte gárda képes lehet a meglepetésre, ha a Wolves nem tud túllépni az utóbbi 7 év említett történelmén. Azért túl fog. Tipp: 4-0, továbbjutó a Minnesota.
A liga két legponterősebb csapata vívja a felső ág másik csatáját Nyugaton, nevezetesen a Csendes óceáni csoportelsőséget az utolsó nap elbukó Sacramento Kings és a legjobb hazai mutatóval büszkélkedő Dallas Mavericks. Ami az egyik csapat erőssége (magas emberek a Kingsnél), azt a másik alacsony kezdőötössel ellensúlyozhatja (majdnem 120 dobott pontos átlag az utolsó 10 meccsen a Dallasnál). A két edző, Rick Adelman és Don Nelson taktikáján és a játékosok (pl. az idény nagy részében sérült sacramentói Chris Webber) pillanatnyi formáján fog múlni a siker. Az eredmény megjósolhatatlan, az viszont már most sejthető, hogy az nyerhet, aki egy kis védekezést is bele tud csempészni a játékba. Ez a csapat a Sacramento lehet, de Webber még mindig nem teljesen egészséges, így a tipp: 4-2, továbbjutó a Dallas.

Szavazás

Ki volt az alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP)?

Amikor tizenegyet nyertek zsinórban, mindenki azt gondolta, összeállt a csapat, és nincs megállás. Aztán becsúszott három vereség és némi vita Kobe dobásmennyisége körül, és úgy tűnt, a Sacramento simán nyeri a csoportot. Az utolsó két meccsen azonban 82 pont Bryant-től és a Kings szerencsétlenkedése végül összehozta a Los Angeles Lakers-Houston Rockets csatát, ami főleg a Shaq-Jao Ming "miniháború" miatt lesz különösen érdekes. Az idény első felében határozottan Jao dominált, de az utolsó összecsapásukon Shaq megmutatta, ki is az úr a háznál (12 ponttal dobott többet ellenlábasánál, és 20%-ra limitálta a kínai dobáspontosságát). A Houston bízhat védekezésében és Karl Malone sérülésében (az utolsó meccsen ment ki a bokája, nem tudni játszhat-e szombaton), de a Lakers mindig felszívja magát a rájátszásra. Ezt a társulatot a bajnoki cím megszerzésére rakták össze, tipp: 4-2, továbbjutó a Los Angeles.
Az alapszakasz legnagyobb meglepetései közé tartozik Hubie Brown edző társulata is, amelynek minden szakértő maximum 30 győzelmet jósolt az év elején. Ehhez képest 50 győzelmükkel a csapat történelme messze legjobb évének örülhetett Memphisben, az igazi sztárjátékos nélkül felálló gárda (mert Pau Gasol azért még nem mondható annak) csak azért nem kezdi hazai pályán a rájátszást, mert Nyugaton van. A San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies csata a címvédő játékosállománya és formája (11 meccses győzelmi sorozat) miatt azonban egyértelműen Gregg Popovich edző társulata felé billenti a mérleg nyelvét. (Még akkor is, ha a Spurs büntetődobásai ugyanúgy kimaradnak, mint eddig.) Hiába, ahol Tim Duncan játszik, ott minden játékos tudása maximumát képes nyújtani. Tipp: 4-1, továbbjutó a San Antonio. ---- K ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik