Még Hejková is meglepődött

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.04.08. 22:10
Címkék
Országra, sőt inkább Európára szóló bravúrt hajtott végre az Euroleasing-Orsi Sopron női kosárlabdacsapata.
Natália Hejková tartalékos együttese az Euroliga négyes döntőjébe jutó pécsieket búcsúztatta a Magyar Kupától a negyeddöntőben egy fordulatokban bővelkedő mérkőzésen.
Az első meccsen, két hete Pécsett 15 ponttal nyert a MiZo, amely ráadásul igazi kupaspecialista, hiszen az utóbbi hét évben rendre a pécsiek nyerték meg a Magyar Kupát. A visszavágó előtt ember nem gondolta volna Sopronban, hogy az Orsinak sikerül ekkora hátrányt ledolgoznia az Euroliga négyes döntőjére készülő ellenfelével szemben. Még a csapatát kiválóan ismerő, a mérkőzés napján 50. születésnapját ünneplő Hejková sem. "A meccs után volt egy kis születésnapi parti, amelyen kaptam ajándékokat a csapattól, de az igazi meglepetés az volt, amit a pályán nyújtottak a lányok – mondta nevetve Hejková. – Bevallom, a meccs előtt nem gondoltam, hogy sikerül ledolgozni a jelentős hátrányt. A BSE ellen szombaton elég fáradtan mozgott a csapat. Azóta próbáltuk felfrissíteni a lányokat, de nem hittem volna, hogy ez ilyen gyorsan és ilyen jól sikerül. A harmadik negyedben kezdtem reménykedni a továbbjutásban, hiszen fizikailag jóval jobbnak tűnt a csapat, mint a Pécs, és ettől kezdve tudtuk igazán a saját, gyors, lerohanásos játékunkat játszani, és dobni a könnyű kosarakat."
A hetek óta kiváló formában kosarazó, mindössze 16 éves Honti Kata dobott 18 pontot, leszedett 12 lepattanót és adott öt gólpasszt. A pályán 41 percet töltött és 37 IBM-pontjával – bár hivatalosan nem hirdettek ilyet – ő lett a meccs legértékesebb játékosa. "Végig éreztük, hogy a meccset meg tudjuk nyerni, és szerintem már önmagában ez is nagy dolog lett volna – fejtegette az ifjú hölgy. – Az hogy ebből még akár továbbjutás is lehet, a harmadik negyed közepén tudatosult bennünk, amikor bedobtunk három triplát és elhúztunk."
Hogy a pécsiek szemében is megnőtt az utóbbi hetekben remeklő tinédzser tekintélye azt jelzi: voltak időszakok, amikor Rátgéber László Iványi Dalmára bízta az őrzését: "Ez engem is meglepett – folytatta Honti. – Azt eddig is tudtam, hogy nagyon jól védekezik, de most a saját bőrömön is éreztem. Amikor ő fogott, nem is tudtam mit csinálni, ám nem nagyon akartuk megvárni, amíg megtalálnak bennünket a védekezésben a pécsiek. Gyorsítani próbáltuk a játékot, és szerettünk volna minél több könnyű kosarat szerezni indításokból. Én is jórészt így szereztem pontjaimat, s úgy érzem, sikerült megvalósítani edzőnk elképzelését."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik