Versenyben maradt a Debrecen

BERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁS, TAHIN PÉTERBERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁS, TAHIN PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.05.11. 22:50
Címkék
A körmendi kosarasok rájátszásbeli menetelése érezteti hatását a vasi kisvárosban, hiszen az eddigi 50-s mérleg után több mint hatvan szurkoló kísérte a Marcot Debrecenbe az elődöntő párharc harmadik meccsére. Természetesen abban a reményben, hogy ezen a vasárnapon véget is ér a csata. Az Oláh Gábor utcai csarnokba bezsúfolódott több mint másfélezer hazai szurkoló viszont teljesen mást vár: ők abban bíztak, hogy a hazai gárda állva marad, azaz szépít, és megőrzi esélyét a fináléba kerülésre.
Ami a mérkőzés elejét illeti, a debreceni híveknek volt okuk örömre, hiszen Bukva és Gémes kosaraival pillanatok alatt 7–0-ra elhúzta a Vadkakasok. Toya és Hainje eszmélt vendégoldalon, de egyenlíteni nem tudott a Körmend, a Debrecen magas emberei ugyanis jól tartották a frontot a palánk alatt, és időnként a két amerikai, Lee és Green is besegített nekik a pontgyártásba. A negyed végére a tripláké lett a főszerep, vasi részről Mujanovics és Németh, a hazaiak közül pedig Ádám talált be távolról, így tíz perc után 26–18-ra vezettek a hazaiak. Tovább szaporodtak a vendégkispadon Zsebe Ferenc gondjai, ugyanis Toyát három személyi hibája miatt pihentetnie kellett, míg Trummer bokasérülése miatt vált ki a játékból. A Vadkakasok pedig megérezték a lehetőséget, és a nagyszünetre növelték előnyüket (44–31).
Mielőtt bárki is azt hitte volna, hogy viszonlag nagy hátránya tudatában feladta a Körmend, a piros-feketék egy 9–0-s rohammal kezdték a harmadik negyedet, és máris újra szoros volt a meccs. Igaz, úgy tűnt, hogy a felzárkózás felemésztette a vendégek erejét, hiszen az utolsó tíz perc előtt is nyolc pont volt a felek között a különbség (64–56). A záró negyedre azonban hatalmas izgalmak maradtak, hiszen Németh két triplájával két pontra zárkóztak fel a körmendiek, közelebb viszont egyelőre nem kerültek, köszönhetően Greennek és Lee-nek, akik a kritikus pillanatokban kihúzták a kátyúból csapatuk szekerét. Ám a vendégek ezután sem adták fel, és a 36. percben Toya büntetőjével egy pontra zárkóztak föl. Sőt, nyolcvan másodperccel a befejezés előtt Mujanovics duplája után már a Marc vezetett – a mérkőzés során először és utoljára.

Szejo Bukva most meg sem állt húszig
Szejo Bukva most meg sem állt húszig
Szejo Bukva most meg sem állt húszig
A végét ugyanis a Debrecen bírta jobban idegekkel: előbb Bukva szerezte vissza a vezetést a hazaiaknak, majd Ádám értékesített sorozatban négy büntetőt, és Zsebe Ferenc máris indulhatott gratulálni Ráthonyi Tamásnak.
Csütörtökön Körmenden újra találkoznak…

Szokatlan jelenségnek lehettek tanúi vasárnap délután azok, akik Debrecen utcáin sétálgattak a verőfényes napsütésben. Egy négyszemélyes kisrepülőgépből röplapokat szórtak a városra. Mint később kiderült, három szurkolónak vasárnap délelőtt elodázhatatlan tennivalója volt Körmenden, azonban szeretett csapatát szerette volna a helyszínen buzdítani az elődöntő harmadik mérkőzésén. Egyikük jó ismerőse magánrepülőgép-pilóta, így adódott a lehetőség, hogy mindössze kétórányi utazást követően tekintsék meg a meccset. A szórólap ötlete pedig nem maradhatott el, amivel tudatták a debreceniekkel: "Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, a Kakasok is behódolnak: Körmend a király!” Az öszszecsapás után elmondták, hogy a következő mérkőzésekre már közúton mennek, hiszen ez csak egyszeri lehetőség volt, amit kihasználhattak. A többi szurkolóval együtt megígérték, hogy ott lesznek akár Kaposváron, akár Székesfehérváron a döntőben, azonban ehhez csütörtökön a debrecenieknek is lesz egy-két szavuk.

Mestermérleg

Ráthonyi Tamás:
– Rossz szokásunkhoz híven megint tetemes előnyt adtunk le. Bosszantó volt, hogy Körmenden éreztem magam, de nem a szurkolásra gondolok…
Zsebe Ferenc: – Nem fogunk a kardunkba dőlni, amiért kikaptunk, csütörtökön folytatjuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik