Harminchármazott a PVSK

M. A., S. T. J.M. A., S. T. J.
Vágólapra másolva!
2003.01.31. 21:18
Címkék
A Como nyert Tarbes-ban  ez nem jó, hiszen az olaszok az üldözőboly tagjai, igazán megtehették volna az alsóházhoz tartozó franciák azt a szívességet, hogy megverik őket. A Valenciennes legázolta a Pabianicét, és bár megfelel a papírformának, ez sem kedvező eredmény, persze botorság lett volna abban bízni, hogy majd éppen a sereghajtó rabol pontot a címvédő és listavezető USVO sztárcsapatától.
Iványi Dalma ezen a mérkôzésen is igazolta, hogy egyike Európa legjobb irányítóinak
Iványi Dalma ezen a mérkôzésen is igazolta, hogy egyike Európa legjobb irányítóinak
Iványi Dalma ezen a mérkôzésen is igazolta, hogy egyike Európa legjobb irányítóinak
Iványi Dalma ezen a mérkôzésen is igazolta, hogy egyike Európa legjobb irányítóinak
Iványi Dalma ezen a mérkôzésen is igazolta, hogy egyike Európa legjobb irányítóinak
Iványi Dalma ezen a mérkôzésen is igazolta, hogy egyike Európa legjobb irányítóinak
Ugyancsak kiütéses győzelmet aratott a Jekatyerinburg, az oroszok viszont értékes skalpot szereztek, elvégre a második helyen pózoló Brnót múlták felül meggyőző különbséggel, és ez végre valahára olyan fejlemény a tizedik fordulóból, aminek örülhettek Pécsett.
A fentiekben ugyanis azt vettük górcső alá, hogy PVSK-szempontból hogyan alakult ez a játékhét a női Euroliga A-csoportjában, ahol a baranyai szurkolók még mérkőzés közben is megengedhették maguknak a számolgatást a Lauber Dezső Sportcsarnokban, olyan simán nyert a MiZo-Pécsi VSK a jugoszláv bajnok Buducsnoszt ellen. Azért valljuk meg, ritkán adatik meg az ilyesmi nemzetközi meccsen, de az sem mondható éppenséggel gyakorinak, hogy Károlyiék enynyire jól dobjanak: mezőnybeli kísérleteik majdnem kétharmadát siker koronázta, a lepattanóharcban ugyancsak ők domináltak, vagyis nem volt gyenge pontja az újra felfelé ívelő formát mutató együttesnek.
Megérdemlik tehát a méltatást a fekete-fehérek, akik a találkozó középső szakaszában egészen egyedi és persze fantasztikus mutatvánnyal ajándékozták meg 3300 helyszínen tapsoló szurkolójukat, valamint a Sport1 tévénézőit: harminchárom pontot dobtak sorozatban úgy, hogy több mint egy negyednyi, vagyis tíz percnyi játékidő alatt egyetlen egyet sem kaptak. Abban az időszakban végre tényleg hibátlanul működött a gépezet, a szokásos kitűnő védőmunka mellé fegyelmezett, de mindeközben gördülékeny és szellemes támadójáték társult. A jó ütemű és látványos passzok után rendre megvoltak a tiszta dobóhelyzetek, és ezúttal a kellő önbizalom is megvolt ezek értékesítéséhez, míg odaát egyedül Jokovics villant meg néha, csapatjátékokban viszont rendszerint kevés a győzelemhez egy ember szélmalomharca.
Ezúttal sem volt másként.

Nôi Euroliga, alapszakasz, 10. forduló

B-csoport: Lavezzini Basket Parma (olasz)–Famila Beretta Schio (olasz) 80–63. Az állás: 1. Gdynia (lengyel) 18 pont, 2. Bourges (francia) 17, 3. GYSEV 16, 4. Valencia (spanyol) 15 (671–649), 5. Ruzomberok (szlovák) 15 (708–690), 6. Vilnius (litván) 14 (662–705), 7. Parma 14 (677–733), 8. Schio 11
Amíg a Lauber Dezsőről elnevezett pécsi sportcsarnokban – nemsokára boxklubban – végigtombolták a negyven percet a nézők, addig meglehetősen hervadt hangulatban darvadozott a soproni Sportcentrum közönsége a szerda esti GYSEV-Orsi–Ros Casares Valencia összecsapás harmadik negyedében. A felvonás elején hatpontos hátrányban lévő spanyol bajnok öt perc alatt kivágott egy 15–4-es vágtát, és noha ezzel még nem került látótávolságon kívülre, a meccs szakmai portréképe mégis azt sugallta: a látogatókat már nem lehet feltartóztatni. Ráadásul az amúgy is foghíjas soproni keret tagjai közül Balogh Judit négy személyi hibával a neve mellett kénytelen-kelletlen a kispadon ücsörgött, a Miami Sol WNBA-alakulatából is ismert Ruth Riley, a tavaly ugyancsak a floridai együttesben vendégeskedő ausztrál Trisha Nicole Fallon meg a szintén WNBA-szereplő Barbara Farris (Detroit Shock) alkotta valenciai belső hármassal háborúzó Okszana Zakaluzsnaja pedig felmorzsolódni látszott a kétségkívül egyenlőtlen párviadalban.
Az aktuális Euroliga-sorozat ötödik veresége, ekként a negyeddöntős álmok felfeslése fenyegetett ekkor, ám a bajban újfent megmutatkozott, vészhelyzetben olyan morális tartása van a GYSEV-nek, ami gyakorta nagyobb erő, mint a csoportriválisok emberanyagban meglévő minőségi fölénye. A légiósok ez alkalommal tényleg megszolgálták a pénzüket: a fáradhatatlan Tully Bevilaqua többek között két remekbeszabott triplát és négy gólpasszt tett hozzá a sikerhez, Gordana Bogojevics fontos szakaszokban állta a tüzelőpárbajt a parádésan szólózó Amaya Valdemoróval, míg a tizennégy pontja és hat lepattanója mellé nyolc labdaszerzést is jegyző Zakaluzsnaja többször is főnixmadárként éledt újja a meccs során, és végül 27 IBM-pontjával a mezőny legjobban teljesítő kosarasa lett – ugyanakkor nem lehetett panasz a magyar sor produkciójára sem.
Az alapszakaszból még négy előadás van hátra, és Sopronban úgy számolnak: a harmadik hely megkaparintásához három találkozót még nyerni kellene. Hogy ez így legyen, annak persze feltétele a keret megerősödése is, aminek pillanatnyilag az az egyetlen módja, hogy a két harcképtelen légiós viszszatérjen. Nos, Jana Lichnerová állandósult szédülésének okát egyelőre nem lelik az orvosok, pedig a szlovák játékost már szülőhazájában is vizsgálják. Ennél jobb hír, hogy a jelenleg Rio de Janeiróban tartózkodó Alessandra pénteken telefonon azt közölte Török Zoltán ügyvezetővel: valamikor a jövő hét végén rehabilitációs edzője társaságában repülőre ül (az utazás időpontja attól függ, mikorra sikerül jegyet foglalniuk), és visszatér Sopronba. Noha a műtött térde még mindig nem tökéletes, a világbajnoknő azt reméli, hogy február 19-én a CJM Bourges elleni összecsapáson legalább egy félidőnyi játékot már vállalhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik