Holdsclaw jókor szabadult

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2002.08.23. 21:02
Címkék
A pihentebb csapatok kezdték jobban a női NBA csoportdöntőit. A magyar idő szerint péntekre virradóra rendezett keleti mérkőzésen a Washington Mystics hazai pályán legyőzte az első kiemelt New York Libertyt, míg nyugaton a címvédő Los Angeles Sparks idegenben gyűrte maga alá a Utah Starzzt.
Holdsclaw volt a Mystics kulcsjátékosa
Holdsclaw volt a Mystics kulcsjátékosa
Holdsclaw volt a Mystics kulcsjátékosa
Holdsclaw volt a Mystics kulcsjátékosa
Holdsclaw volt a Mystics kulcsjátékosa
Holdsclaw volt a Mystics kulcsjátékosa
A Liberty – akárcsak nyugaton a Starzz – mindössze egy napot szusszanhatott a csoportelődöntő sikeres megvívása után, és ez meg is látszott a hajrábeli teljesítményén. A fáradó vendégek kiengedték a szorításból Chamique Holdsclaw-t, ami végzetesnek bizonyult: az alapszakasz legjobb pontszerzője és lepattanózója mindössze egy pontot szerzett a második félidő addig eltelt szakaszában, ám az utolsó öt percben ötödik sebességbe kapcsolt, és a Mystics jórészt neki köszönhette, hogy 12–3-as rohammal végleg megfordította az addig inkább a New Yorknak álló mérkőzést.
Nem csak Holdsclaw (20 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) javult fel a második félidőre. Ashja Jones és Murriel Page 19-et szerzett a Mystics megelőző 27 pontjából, de a teljes hazai gárda második félidei teljesítménye – 14 támadólepattanó, 30 pont a tartalékoktól, nulla (!) eladott labda – elismerést érdemel. A csata elején 11–0-s száguldást bemutató Libertynél a meccs másnapjára nem írtak ki edzést, ám ettől függetlenül is bíznak abban, hogy – az Indiana elleni elődöntőhöz hasonlóan – az elveszített első mérkőzést két győzelem követi majd.

WNBA, rájátszás, 6. játéknap

Keleti csoport, döntô, elsô mérkôzés
Washington Mystics–New York Liberty 79–74 (35–37). P: Holdsclaw (20/3), Page (17), A. Burgess (9), Dales-Schuman (9/3), Washington (7/3), Bullett (6), A. Jones (6), C. Miller (5/3), ill. Phillips (21), C. Robinson (20/12), Whitmore (12), Hammon (11/9), V. Johnson (4), Weatherspoon (4), Wicks (2)

Nyugati csoport, döntô, elsô mérkôzés
Utah Starzz–Los Angeles Sparks 67–75 (32–34). P: N. Williams (14/3), Dydek (13/3), Ferdinand (13), Azzi (9/3), Randall (8), Goodson (7), Gardner (3), ill. Milton (17/9), Dixon (13), Leslie (12/3), Mabika (11), Teasley (11/6), Byears (8), McCrimmon (3)

Az egyik fél második gyôzelméig tartó párharcok második mérkôzését magyar idô szerint vasárnapra virradóra játsszák.
A második félidő elején dőlt el a nyugati finálé első összecsapása. A Los Angeles-iek kihasználták, hogy a Utah lengyel centere, Margo Dydek a szünetig négy személyi hibát szedett össze és emiatt a Starzz védekezése kényszerűségből lazábbá vált. Különösen DeLisha Milton volt elemében ekkor, a csatár ziccert és két triplát vágott be gyors egymásutánban (17 pontjából 13-at a szünet utáni első hét percben szerzett). A Sparks annak ellenére kézben tartotta a mérkőzést, hogy mindössze 35 százalékos pontossággal dobott a mezőnyből, és legnagyobb csillaga, Lisa Leslie egyetlen pontot sem szerzett a második félidőben. Igaz, Lisa derekasan kivette a részét a védekezésből, hét dobásblokkolását az első sorban ülő utah-i legenda, Karl Malone is megirigyelhette.

Végül röviden térjünk vissza a keddi Houston–Utah meccs játékvezetőjére: a család közleménye szerint a második félidő közben összeesett Bill Stokes állapota napról napra javul, a közvetlen életveszély elmúlt. Stokes rosszullétének okáról továbbra sincs információ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik