Veszprémi parádé és fontos siker a Hamburg ellen

Vágólapra másolva!
2010.10.02. 19:14
null
Vujint nem tudták tartani a németek (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 2. fordulójában az MKB Veszprém kiváló játékkal fontos győzelmet aratott a jó erőkből álló Hamburg ellen, a vége 33–30-as hazai győzelem lett.

Világválogatottnak is nevezhetjük a Veszprém BL-vendégét, az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat s ezen tornák érmeseit felvonultató, 8.5 millió euróból gazdálkodó HSV Hamburgot. Ezért Mocsai Lajos csapatának a pontszerzéshez is nem csupán bravúrra, egyenesen kisebb csodára volt szüksége.

A találkozónak a későbbi csoportelsőség miatt is nagy jelentősége volt, ezért a vállsérüléséből még csak lábadozó Eklemovics Nikola is leült a kispadra, míg a kapus Dejan Perics már a formáját is visszanyerte a kihagyása után, és ő is helyet foglalt a cserék között.

Marko Vujin már az első félidőben megszórta a Hamburgot, így végig a Veszprém tudott vezetni az első harminc percben, a németek csak egyenlítésig jutottak. 2–2 után sokáig az MKB volt előnyben, Fazekas Nándor ziccereket hárított, de Martin Schwalb időkérése után ismét közelebb jött az ellenfél.

A félidő végére beálló Pérez Carlos rögtön kétszer feliratkozott a gólszerzők közé, de Blazenko Lackovic és Igor Vori révén 10–10-nél megint egyenlő volt az állás. Az utolsó percekben azonban jól élt az emberelőnnyel Mocsai Lajos csapata, így 15–13-s hazai előnynél jöhetett a szünet.

A folytatásban egy hetesnél bejött Dejan Perics is, és rögtön ki is fogta a büntetőt. Vujin és a szintén a padról beálló Gulyás Péter góljával maradt a különbség, Sőt négy találatra is hízott, ami után azonban Lackovic zárkóztatta ismét csapatát.

Vujint megpróbálták emberfogással kikapcsolni, de ezzel sem tudták megtörni a hazaiak lendületét, az MKB ugyanis kettős emberhátrányban is gólt tudott szerezni.Az 53. percben, 30–26-nál időt kértek a vendégek, ám továbbra is idegesek voltak, kapkodtak, így nem lehetett esélyük a szinte izzó csarnokban, amely zengett az „Auf Wiedersehen!" rigmustól.

33–27-es állásnál eldőlt a mérkőzés, a Hamburg csak a különbségen tudott kozmetikázni, így végül csak háromgólos vereséget szenvedett. Utóbbi azért sem mindegy, mert könnyen elképzelhető, hogy a végén a két együttes egymás elleni eredménye dönt majd a csoportelsőség kérdéséről. (Ilyen szempontból kár volt a végén kapott két gólért, Bertrand Gille például a dudaszó pillanatában értékesített egy hosszú indítást, de a győzelem így is nagy fegyvertény a Veszprém részéről.)


FÉRFI KÉZILABDA BL
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MKB-Veszprém–HSV Hamburg 33–30 (15–13)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Abrahamnsen, Kristiansen (norvégok)
Veszprém: FAZEKAS – Iváncsik T. 1, VUJIN 13 (6), Császár 3, Sulic 3, Terzic 1, Iváncsik G. 3. Csere: PERICS (kapus), LUSNYIKOV, LALUSKA, PÉREZ 4, GULYÁS 5, Vilovszki. Edző: Mocsai Lajos
Hamburg: Bitter – LINDBERG 6 (2), Lijewski 4, G. Gille 1, Vori 3, Hens, Jansen 6. Csere: Sandström (kapus), Duvnjak 2, Kraus, LACKOVIC 5, B Gille 3. Edző: Martin Schwalb
Kiállítások: 10, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Mocsai Lajos, a Veszprém edzője: Ismét megmutattuk, hogy a veszprémi csarnokban, csodálatos közönségünk előtt a világ legerősebb csapatainak is méltó ellenfelei vagyunk. Remekül összerakott, félelmetesen képzett együttest vertünk meg, mert minden taktikai variációjára felkészültünk, s nálunk a kiemelkedő egyéni teljesítmények csapatprodukcióvá olvadtak össze.
Martin Schwalb, a Hamburg edzője: – Megérdemelten győzött a Veszprém, mert nekünk nem volt kellően hatékony a védekezésünk, ráadásul a kapusainktól is sokkal többet vártam. Akadt lehetőségünk a felzárkózásra, s ezzel néhányszor éltünk is, ám sorozatos hibáink miatt megőrizhette előnyét ellenfelünk. Vujinra nem készültünk külön, a Veszprém taktikája ellen összességében gyakoroltunk.
Montpellier (francia)–Sävehof (svéd) 33–21 (16–9)
Tatran Presov (szlovák)–Kolding (dán) vasárnap, 17.15 ó
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-Veszprém 2 2 0 0 68-57 4 pont
2.Montpellier2
10159-51
2
3. Kolding 1 1 0 0 38-30 2
4. Hamburg 2 1 0 1 60-59 2
5. Tatran Presov 1 0 0 1 27-35 0
6. Sävehof 2
0 0 2 51-71
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik