Férfi kézi BL: édesanyja és csapattársa kíséri el a 17 éves veszprémi kapust Kölnbe

Vágólapra másolva!
2019.06.02. 08:38
Újdonsült serdülőbajnokból lehetett volna Bajnokok Ligája-szereplő vasárnap Kölnben a final four záró napján, ha az elődöntőben megsérülő Sterbik Árpád nem tudta volna vállalni a játékot. A 17 esztendős Palasics Kristófot édesanyja és csapattársa, a Balatonfüredtől idén kölcsönkért Szücs Bence kísérte el Németországba, először Düsseldorfba repültek, onnan folytatták az utazásukat a kézilabdás csúcs színhelyére – értesült az SzPress Hírszolgálat.

A néhány nappal ezelőtt Ivo Diaz és Iváncsik Gergő csapatának tagjaként serdülőbajnokságot nyerő kapus Gödöllőről került Veszprémbe, és mint arról Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás-vezetőedzője beszámolt, nemcsak a „saját” korosztályában, hanem az ifjúságiak, sőt, néhány alkalommal már a felnőttek mérkőzésein is feladatot kapott, így tehát korát meghazudtoló tapasztalattal rendelkezik.

Kristófról csak jót tudok mondani – nyilatkozta a 111-szeres válogatott Gulyás az SzPress Hírszolgálatnak. – Óriási tehetség, szorgalmas sportoló, ráadásul még jó tanuló is. Mindkettőnknek leesett az álla, amikor megtudtuk, hogy Kristófnak azonnal csomagolnia kell, és a lehető legkorábban Kölnbe indulnia, de aztán összedugtuk a fejünket, és nekem úgy tűnt, hogy a fiú nem remegő térdekkel fog csatlakozni David Davis csapatához. Aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a nap a Sterbik Árpinál 22 évvel fiatalabb Palasics Kristófnak. Jól ismeri egymást a két kapus, a kapcsolatuk baráti, volt már úgy is, hogy külföldön szobatársak voltak.”

Mint ismert, Sterbik Árpád rövid időn belül háromszor is beugróként segítette ki a spanyol válogatottat, a 2018-as Európa-bajnokságon pedig oroszlánrésze volt abban, hogy csapata az első helyen végzett.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN
A HARMADIK HELYÉRT
15.15:
Barcelona–Vive Kielce (Tv:Sport1)
DÖNTŐ
18.00:
Telekom Veszprém–Vardar Szkopje (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik