Valcea: Kovács Péter megy, Anja Andersen jön

Vágólapra másolva!
2011.02.03. 18:41
null
Anja Andersen váltja Kovács Pétert a román bajnoknál (Fotó: NSO-montázs)
Címkék
Több román forrás egybehangzóan állítja, hogy Kovács Pétert a dán Anja Andersen váltja a BL-szereplő román Valcea kispadján. A Kováccsal való szerződésbontást már  a klub hivatalos honlapja is megerősítette, bár az edző menedzsere egyelőre cáfol.

A vezető romániai sportportál, a prosport.ro – több más román forrással együtt – közli, hogy Kovács Péter helyett a korábbi világklasszis átlövő, a dán Anja Andersen irányítja a jövőben a BL-szereplő Valcea szakmai munkáját.

„A klub vezetői valóban megkerestek, hogy közös megegyezéssel szeretnék felbontani a szerződésemet, de ezzel kapcsolatban nem velem, hanem menedzseremmel, Szörnyi Attilával kell egyeztetnie a klubnak" – nyilatkozta a Nemzeti Sport kérdésére Kovács Péter, aki tavaly nyártól irányította a Valceát.

Szörnyi Attila megkeresésünkre megerősítette, hogy a románok szeretnének szerződést bontani, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy erre még nem került sor, így hivatalosan még Kovács Péter a Valcea edzője.

A román klub hivatalos honlapja azonban már múlt időben fogalmaz a szerződésbontásról, bár az utódot még nem jelentették be.

A hírek szerint azonban ez már csak idő kérdése, Anja Andersen ugyanis már Valceában van, sőt meg is egyezett a vezetőkkel arról, hogy ő váltja Kovácsot és a csapat utolsó tréningjét már ő tartotta. Anja Andersen legutóbb a Köbenhavnnál dolgozott, korábban a Slagelsével EHF-kupát és Bajnokok Ligáját is nyert.

Kovács menesztése a szezon során már többször felvetődött a román sajtóban, de miután a csapat továbbjutott BL-csoportjából úgy tűnt, hogy maradhat a szakember. Ehhez képest meglepő, hogy három nappal a montenegrói Buducsnoszt elleni BL-meccset megelőzően kezdeményezték a szerződésbontást a klubvezetők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik