NSO/MTI 2012.10.17 17:37 Frissítve: 2015.03.31 01:57

Triscsuk Krisztina letette a magyar állampolgári esküt

Szerdán a székesfehérvári Városházán letette a magyar állampolgári esküt Triscsuk Krisztina, a női kézilabda NB I-ben szereplő Fehérvár KC átlövője, akivel Karl Erik Böhn szövetségi kapitány számol a válogatottban. Az orosz születésű sportoló a magyar állampolgárságát igazoló honosítási okiratot Cser-Palkovics Andrástól, Székesfehérvár polgármesterétől könnyeivel küszködve vette át. Az FKC kézilabdázója Karl Erik Böhn szövetségi kapitánytól, valamint Vetési Ivántól, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökétől egy 5-ös számú válogatott mezt vehetett át.

 

Triscsuk (középen) Siti Eszter és Karl Erik Böhn társaságában

„Még nem tudom, milyen érzés magyarnak lenni. Izgultam nagyon, de a csapattársaim sokat bátorítottak. Nagyon vártam ezt a napot, és most nagyon boldog vagyok. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megesik velem, és így lehetőségem lehet a magyar válogatottban szerepelni" – mondta Triscsuk Krisztina az eskütétel után.

Triscsuk nyolc éve erősíti a magyar kézilabdát,
mostantól a válogatott rendelkezésére is áll
(Fotó: v-man.hu/Fehér Viktor)

Az 1985-ben az oroszországi Bokszitogorszkban született kézilabdázó 2004-ben költözött Magyarországra, egy évig az akkor másodosztályú Veszprém-Beton együttesében szerepelt. 2005-ben, Szabó Edina hívására igazolt a székesfehérváriakhoz, és azóta is a klub meghatározó játékosa. 2005 óta 158 bajnoki mérkőzésen 878 gólt dobott, Magyar Kupa-ezüstöt és bronzérmet nyert a fehérváriakkal. 

Triscsuk már nyár elején járt a Bevándorlási Hivatalban, a folyamat azután gyorsult fel igazán, hogy a magyar válogatott norvég szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn kijelentette, egyértelműen számítana rá a bal oldali átlövő posztján.

Az orosz származású játékos is tagja volt az augusztusi, németországi tornán szereplő válogatott keretnek, és mivel nem hivatalos eseményről volt szó, ahol klubcsapatokkal meccselt a nemzeti csapat, Triscsuk a Trier ellen be is mutatkozhatott (három gólt szerzett).

„Triscsuk remek adottságú, komplett játékos, aki védekezésben és támadásban is bevethető. A tornán lemérhetem, miként tud együttműködni a többiekkel" – mondta róla a torna előtt a kapitány.

Az őszi tornákon már nem lehetett a keret tagja, hiszen azok hivatalos válogatott meccsek voltak, az állampolgársági eskü letétele után azonban nincsen akadálya, hogy az Európa-bajnokságra való közvetlen felkészülés során, és magán a kontinenstornán a csapat rendelkezésére álljon. Játékára azért is szükség lehet, mert nagy valószínűséggel a vállműtét előtt álló Zácsik Szandra már nem tudja vállalni az Eb-részvételt.

„Gratulálok Krisztinának a magyar állampolgárság megszerzéséhez! – nyilatkozta Vetési Iván. –Triscsuk Krisztina közel nyolc éve él és játszik hazánkban rendkívül eredményesen, és mostantól kezdve immár a magyar nemzeti válogatott sikereihez is hozzájárulhat, amennyiben Karl Erik Böhn szövetségi kapitány számít rá"

TRISCSUK LETETTE AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ESKÜT

 

A Fehérvár Televízió felvétele

 

 

 

2020.09.24 17:48:12

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata 37–25-re nyert • Ez volt a bakonyiak 200. BL-sikere.

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.

2020.09.19 13:48:29

Kézilabda H. D.

A Danyi-csapat a szünetben még csak egy góllal vezetett, végül 15-tel verte meg a Podravkát.

2020.09.18 09:29:57

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az elmúlt hetek győzelmeit látva egyre bizonyosabb, hogy a Veszprém megtalálta a hiányzó láncszemet, akit Rodrigo Corralesnek hívnak.