nemzetisport.hu 2019.05.10 23:16 Frissítve: 2019.05.10 23:21

Triplázna a Győr; hatos harc az NB I-ben

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Ott voltunk Telkiben, ahol éves közgyűlését tartotta a Magyar Labdarúgó-szövetség. A legnagyobb érdeklődés természetesen Csányi Sándor elnök felszólalását kísérte, aki ez alkalommal sem hallgatta el a kritikáit. A bankvezér az eredmények felsorolása mellett arról is szót ejtett, hogy az NB I-ben a korábbinál kevesebb időt töltöttek a pályán a magyar játékosok, és a fiatalszabály megszüntetése is visszaütött. Csányi Sándor bírálta a klubvezetőket, mert az élvonalbeli egyesületekhez leigazolt 504 futballistából 223 nem jutott szóhoz. Hogy mi lehet a megoldás e problémára az elnök szerint, megtudják beszámolónkból.

Szombaton rendezik a Papp László Budapest Sportcsarnokban a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjét. A Győr ellenfele a  Vipers lesz. A pénteki médianapon az ETO ikonja, Görbicz Anita arról is mesélt, hogy noha az ötödik final fourjára készül, ezt az élményt sohasem tudja megunni. Igaz, az az izgalom már nincs meg, mint amit az első alkalommal átélt, de most is felemelő érzésnek tartja, hogy tízezer néző előtt játszhat. Hogy mire számít a norvég együttes elleni találkozón, az is kiderül cikkünkből.

Könnyeivel küszködve jelentette be a magyar kézilabdázás klasszisa, Nagy László, hogy az idény végén befejezi játékos-pályafutását. A sportágtól azonban természetesen nem szakad el, hiszen a szövetség szakmai alelnökévé választották, Veszprémben pedig sportigazgatóként dolgozik majd, azaz nem fog unatkozni a jövőben sem. Azzal is tisztában van persze, hogy az átállás nem lesz könnyű, és nem is akar egyik napról a másikra leállni az edzésekkel. Hogy mennyire lepte meg, amikor a bejelentésén megjelent a sportág európai vezérkarának több tagja, azt is elárulta lapunknak.

A Formula–1 mezőnye a Spanyol Nagydíjon vesz részt, pénteken – szokás szerint – a szabadedzésekre került sor. Munkatársunknak viszont lehetősége nyílt rá, hogy exkluzív interjút készítsen a Red Bull-istállót tizenöt esztendeje irányító Christian Hornerrel. A 45 éves brit szakember felelevenítette versenyzői pályafutását, és arról is mesélt, miért nem jutott tovább az F3000-nél. A beszélgetés során szóba került, hogy végső soron későbbi felesége, a Spice Girls együttes tagja, Geri Halliwell is támogatta a pályafutását. Kiderül az is, milyen családi szálak fűzik a Coventry futballcsapatához.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.

2020.02.11 21:25:15

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda tulajdonképpen egy Amerikának „méretezett” sportág a maga intenzitásával, keménységével és gólgazdagságával.