R. E. B., P. B. 2020.03.24 17:10 Frissítve: 2020.03.24 21:12

Tokió 2020: Az egészség a legfontosabb – Szöllősi-Zácsik

Szöllősi-Zácsik Szandra célja nem változott a tokiói olimpia elhalasztásával, az MTK válogatott kézilabdázója mindenképpen szeretne ott lenni a következő ötkarikás játékokon. Mint ismert, a magyar csapatra selejtező vár, amelynek időpontja egyszer már változott a koronavírus-járvány miatt – és nincs kizárva, hogy újra változik.

Szöllősi-Zácsik Szandra válogatott összetartáson (Fotó: Török Attila)„Nem vagyok túl boldog, de az egészség a legfontosabb. Próbálom mindenben a pozitívumot látni, ebben azt, hogy a családra koncentrálok. Egyelőre káosz van, hiszen semmit sem tudunk, folytatódik-e a bajnokság, mi lesz a válogatottal, mikor vívjuk a selejtezőtornát, egyáltalán lesz-e. Az viszont biztos, nekem ugyanúgy nagy célom, hogy szerepeljek az olimpián, ilyen szempontból semmi sem változott” –
mondta Szöllősi-Zácsik Szandra, az MTK válogatott kézilabdázója.

„Jó és várható döntés született az olimpia elhalasztásával – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) operatív igazgatója. – Azt is mondhatnám, hogy elvárt volt ez a döntés, hiszen az emberi életnél nincs fontosabb. Ezek után megvan a remény arra, hogy teljes értékű olimpiát lehet megrendezni. A mi szempontunkból ez azt is jelenti, hogy egy teljes értékű, nem zárt kapus, ötkarikás selejtezőt rendezhetünk meg itthon, mondjuk jövőre. A döntés persze a versenynaptárakat is felborítja, ezért amíg nincs meg a játékok új időpontja, a kvalifikáció kapcsán sem lehet pontosan tervezni.”

Az eredetileg márciusra kiírt, majd júniusra halasztott női olimpiai selejtezők az IHF keddi közlése szerint az eredetileg kijelölt rendezőkkel (Magyarország, Montenegró, Spanyolország) kerülnek sorra, de új időpontban. Ennek értelmében a magyar csapat Győrben léphet pályára.

„A halasztás az olimpiai selejtező időpontját is tovább módosítja, az viszont biztos, hogy az MKSZ bármikor kész a kvalifikációs torna rendezésére, mindezt jelezzük a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek – fogalmazott Novák. – Ha ezen túl tekintünk, akkor is rengeteg kérdést nyit meg a tokiói játékok elhalasztása, hiszen valamennyi olimpiai sportág 2020–2021-es versenynaptárát befolyásolhatja, módosíthatja.”

2020.08.07 19:38:30

Kézilabda PAPP BÁLINT

A legszerényebb kézilabdakapus még azt sem szereti, ha a rajongók a 2018-as BL-győzelmet érő földöntúli bravúrjára emlékeztetik.

2020.08.09 08:55:21

Kézilabda NAGY PÉTER

Nem hátrál meg a kihívások elől Nikolaj Markussen, a veszprémiek 212 centis dán balátlövője.

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.