Tizenhét gólos debreceni vereség Viborgban

Vágólapra másolva!
2012.03.04. 16:39
null
A Loki 17 góllal kapott ki Dániában a negyeddöntő első meccsén (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén a DVSC-Fórum hamar nagy hátrányt szedett össze a Viborg otthonában, a félidőben 19–13-ra vezettek a dánok. A kezdeti megilletődöttség után jól küzdött a magyar csapat, a sok emberelőnyt is kihasználva azonban a Viborg végül 42–25-re győzött.

Az FTC tegnapi nyolcgólos sikere után ma a másik KEK-résztvevő magyar csapatnak, a DVSC-nek volt jelenése. Köstner Vilmos alaposan megfiatalított együttesére a nagynevű, a Bajnokok Ligája csoportkörétől idén búcsúzó Viborg várt, ráadásul idegenben.

A Loki finoman fogalmazva sem kezdte jól a mérkőzést, megilletődött volt az első tíz percben, aminek következtében a hazaiak 8–0-ra elhúztak (előtte hétgólos dán előnynél kért időt Köstner). Ezután „érkezett meg" a meccsbe a DVSC, és nagyot küzdve a szünetben 19–13 állt az eredményjelzőn. A magyaroknál a 22. percre már mindenki játéklehetőséget kapott, és a mieink próbálták tartani a lépést Grit Jurackékkal.

A félidő második részét tehát megnyerte a DVSC, ami biztató volt a folytatásra nézve, azonban a Viborg sokat játszhatott emberelőnyben, és a szinte folyamatos létszámhátrány lassan felőrölte a hajdúsági csapat erejét. A dánok jól éltek a lehetőségeikkel, és a 41. percben (kettős emberelőnyben) tíz gólra növelték a különbséget (27–17).

Az utolsó öt gólt a Viborg lőtte, és végül 17 góllal, 42–25-re nyert az első találkozón, így kényelmes helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes, formalitásnak tűnő debreceni visszavágót.

NŐI KÉZILABDA KEK
NEGYEDDÖNTŐ, 1.MÉRKŐZÉS
VIBORG HK (dán)–DVSC-FÓRUM 42–25 (19–13)
Viborg, 2500 néző. V: Schaller, Wützler (németek)
VIBORG: Pedersen – VARZARU 5, JURACK 8, FRAFJORD 5, Larsen 3, Gulldén 6 (4), FISKER 4. Cs: CHEBBAH 4, Ahlm 3 (1), ALTHAUS 4, Skov. Edző: Martin Albertsen
DEBRECEN: Makai - Varsányi, Karalyos 2, KUDOR 4, Dakos 2, Siska 2, KAZAI 3. Cs: Király (kapus), BÁLINT 3, Slakta 3, Szilágyi Á. 1, KARNIK SZ. 3 (1), Bohus-Karnik M. 2, Som. Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 8. p.: 8–0. 23. p.: 16–10. 41. p.: 27–17. 49. p.: 32–21
Kiállítások: 2, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Martin Albertsen: – Jól kezdtünk, aztán kicsit visszaesett a teljesítményünk. A második félidőben kevesebbet hibáztunk, és biztosan nyertünk. A DVSC-ben hatalmas lehetőségek vannak, tehetséges, sokra hivatott csapat, és ezt nem udvariasságból mondom.
Köstner Vilmos: – Az elejét és a végét kivéve elégedett voltam a csapat bátor, felszabadult játékával. Cseréink jól éltek a lehetőséggel, mindenki meghálálta a kapott bizalmat. Mindent megpróbálunk, hogy a vasárnapi visszavágón is gazdagíthassuk tapasztalatainkat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik