Tíz percig izgalmas volt, de veszprémi győzelem a BL-ben

Vágólapra másolva!
2012.09.29. 18:49
null
Kemény meccsen nyert a Veszprém (Fotó: Mirkó István)
A Veszprém 32–22-re legyőzte a szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 1. fordulójában.

Kicsit álmosan kezdtek a csapatok, az első öt percben mindössze egy gólt láthatott a veszprémi közönség. A Celje jól tartotta magát, keményen játszott, a vendégek 3–2-es vezetése után azonban beindult a magyar együttes

Ezután a Celje-játékosok többször lemaradtak a veszprémiekről, ennek is köszönhetően az első félidőben sokat játszott emberelőnyben a magyar bajnok. Ezt pedig ki is használta Carlos Ortega együttese, amely szép lassan ellépett ellenfelétől.

Különleges jelenet volt, hogy Nagy László a 12. percben egy gyönyörű átlövéssel 6–4-re alakította az állást. A magyar klasszis természetesen lőtt már pár szép gólt pályafutása alatt, de most szerezte meg az első Bajnokok Ligája-találatát a Veszprém színeiben.

Vladan Matics, a Celje edzője hiába kért időt, a Veszprém 10–5-re elhúzott ellenfelétől, ez a különbség pedig megmaradt az első félidő végégig.

A vendégeknél beállt Lékai Máté is, aki két gyors gólt szerzett, de úgy tűnt, hogy így sem lesz esélye a vendégcsapatnak. A Veszprém a szünetben 16–11-re vezetett, nyugodtak lehettünk...

Aztán a második játékrész elején is bealudt a magyar bajnok, volt olyan négyperces időszak, ami alatt öt gólt szerzett a Celje, és szépen utolérte a magyar csapatot.

A második félidőben hatos falra visszaállt az első játékrészben nyitottabban védekező (és ugyebár sok kétperces kiállítást összeszedő) Celje, ez pedig teljesen megzavarta a Veszprémet támadásban. No meg Nagy László több kapufája sem tett jót az eredménynek – mármint magyar szempontból.

A könnyebbnek tűnő összecsapás így aztán izgalmassá vált, a Veszprémnek ismét meg kellett találnia a vendég védelem ellenszerét. Szép lassan újra kezdte bedarálni a Celjét a Veszprém: a magyar bajnok a 22. percben 25–20-ra vezetett.

A végére aztán helyre állt a világ rendje, s az utolsó percekben már csak a pontos végeredmény volt kérdéses. Egy tízes pedig (32–22) végül ott figyelt a két csapat között.

„Remek játékosokból áll a keretünk, de még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy a sportág sok egyénisége a BL-ben is kiemelkedő eredményekre képes csapattá érjen – vélekedett még a találkozó előtt Carlos Ortega. – Az idő az egyik legfőbb ellenfelünk, miközben mindenki jó játékkal elért győzelmeket, BL-elődöntőt vár. Ez nem is baj, de százalékban nem tudom kifejezni, hol tartunk a csapatépítésben, és csak remélem, hogy karácsony környékére ki fog kristályosodni a Veszprém új, eredményes és látványos stílusa. A BL-ben lépésről lépésre kell haladnunk, egyelőre a továbbjutás a célunk.”

Az első lépés már megvan...

IVÁNCSIK TAMÁS: "BIZONYÍTANI AKART A CSAPAT"
FÉRFI KÉZILABDA NB I
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Veszprém Aréna, 5000 néző. V: Mazeika, Gatelis (litvánok)
MKB VESZPRÉM KC–CELJE PIVOVARNA LASKO (szlovén) 32–22 (16–11)
VESZPRÉM: Fazekas, Iváncsik T. 3 (1), Sulic, Nagy L. 3, Schuch, TERZICS 3, CHEMA RODRÍGUEZ 5. Csere: ALILOVICS (kapus), Pérez 2, UGALDE 4, ONETO 4, Gulyás P. 2, Iváncsik G. 2, Császár 2 (2), Dzsamali 1, Laluska 1
CELJE: LESJAK – MARGUC 4 (1), Zelenovic, Lékai 3 (1), Toskic 3, Skube 2, Zvizej. Csere: SKOK, Kastelic (kapusok), Razgor 2, POTEKO 1, Mlakar 3, MACKOVSEK 4, Janc
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–2. 11. p.: 4–3. 16. p.: 7–5. 20. p.: 10–5. 28. p.: 14–10. 37. p.: 17–16. 42. p.: 19–18. 55. p.: 28–20
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik