HIRDETÉS
N. T. 2014.11.13 08:54 Frissítve: 2015.03.30 02:02

Tekintsenek be a megnyitó előtt a győri arénába! - fotók, videó

Célegyenesbe fordult a vadonatúj győri multifunkcionális aréna építése, az épületet a szombati megnyitó előtt mi is körbejárhattuk. Tekintse meg, hol játssza majd meccseit a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapata!

 

„Készen leszünk, nincs B-terv."

Ezt Deák Szabolcs projektvezető jelentette ki Győr új büszkesége, a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgáló Audi Aréna mellett. A szombati ünnepélyes megnyitó előtt az utolsó simításokat végzik a csarnokban és környékén, amelyet a Nemzeti Sport a hivatalos ceremónia előtt körbejárhatott.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (FOTÓK: M. SCHMIDT JÁNOS)

Belépve a pályára éppen az impozánsnak ígérkező megnyitóra építették az ideiglenes színpadot, valamint a mobil lelátó székeit takarították. Ha az alsó karéjt betolják, keresztben három kézilabdapálya keríthető le, ami nagy segítség lesz az utánpótláscsapatok számára.

A januári alapkőletételtől számítva valamivel több mint tíz hónap alatt elkészülő csarnok Sándor János és egy 40 fős magyar tervező gárda munkáját dicséri. A kivitelezés utolsó fázisában a külső és belső felületeken elhelyezésre kerültek a névadó arculati elemei. Az aréna különlegessége az a külső feszített membrán szitaszövet, amit több színben is meg tudnak világítani. Az új aréna egybeépült a Magvassy-csarnokkal, a két létesítményt egy büféfolyosó köti össze. A felújított régi csarnokot a futsalosok veszik birtokukba. Az egész beruházás összköltsége 4.9 milliárd forint.

A győri lányok öltözője és Hugo, az EYOF kabalaállata. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A lányok véleményét is kikérték az öltöző kialakításánál, így Görbiczék választhatták ki a szoba színvilágát, és szintén a játékosok kívánságai voltak a nagy tükrök és a széles polcok, ahova pakolni lehet. Hiába, egy nőnek kézilabdameccsen is jól kell kinéznie!

Pálinger szerint édes teher lesz a csapatnak az új otthon

Nagyon megérdemelte már ez a csapat és ez a város, hogy egy ilyen minőségű arénája legyen. A projektvezető naponta azzal cukkolt, hogy mikor kezdek már el edzeni, én meg mindig azzal hárítottam el, ha majd elkészül a csarnok, ha majd meglesz a pálya, ha majd fenn lesz a padló. Nem tudom, jövő héten mit fogok neki mondani... – mosolygott Pálinger Katalin, a Győri Audi ETO klubmenedzsere, korábbi kiváló kapus. – El kell fogadnom, hogy már más a dolgom a klubnál, az én helyem fenn lesz az irodákban. Nagy az érdeklődés a szombati megnyitó és a következő heti nyitó meccs iránt is, bízom benne, hogy ez az igény majd a decemberi bérletárusításban is megmutatkozik."

A győri klubnál szeretnék, ha az Egyetemi Csarnokban 1500-ra feltornázott bérletes szám az új arénában 3000-re emelkedne. Mindezt segítheti, hogy az árak az új aréna megnyitásával sem emelkednek.

Pálinger hozzátette, édes teher lesz a csapatnak belakni a nagyobb csarnokot, hiszen fantasztikus lesz benne hazai pályán játszani. A maximálisan 5554 fő (ebből 192 a VIP-hely, a médiatribünön pedig 84 újságíró foglalhat helyet) befogadására alkalmas arénát november 23-án, a Sävehof elleni Bajnokok Ligája-meccsen avatja fel az ETO, míg a válogatott az Eb előtt itt fogadja 29-én az osztrákokat, és ha sikerül róla megegyezni az európai szövetséggel, akkor december 4-én a franciákat is.

Az aréna környékén is az utolsó simításokat végzik. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.

2019.01.11 17:20:01

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága, összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)

Félidőben még három gól volt az előny, de a végén a mieinknek kellett futniuk az eredmény után.