Szucsánszki: A KEK-siker bearanyozta a szezonunkat

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2011.05.15. 19:14
null
A kupagyőztes és bő maroknyi szurkolótábora (Fotó: Kunstár Richárd)
Címkék
A spanyolországi visszavágón elért 23–23-as döntetlennel 33 év elteltével ismét KEK-győzelmet ünnepelhetett a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely a spanyol C.B. Mar Alicente ellen 57–52-es összesítéssel bizonyult jobbnak. A főszereplők a Nemzeti Sport Online-na nyilatkoztak az első örömpillanatokban. A résztvevők véleménye megegyezik abban, hogy a visszavágó a második félidő elején dőlt el, amikor tartani tudta a lépést ellenfelével a vendégcsapat.

„Az első félidőben mindkét csapat ideges volt, főleg a kapusteljesítmények domináltak. A folytatásban kockáztatnia kellett az ellenfélnek, a kettős emberfogásból jobban jöttünk ki, ebben a periódusban el is dőlt a kupa kérdése. Szimpatikus csapatot ismertünk meg az Alicante személyében, remélem, a későbbiek folyamán is találkozunk még, jól éreztük itt magunkat” – mondta Elek Gábor a mérkőzés után.

„Rengeteget fejlődött a spanyol kézilabda az elmúlt években, ezért arra készültünk, hogy hatalmas erőbedobásra késztetnek majd minket – nyilatkozta Pastrovics Melinda, a mérkőzés egyik magyar főszereplője. – Így is lett, de jól bírtuk a sarat, nem forgott veszélyben a kupagyőzelmünk. Ortuno megint nagyon elemében volt, aki ellen nehéz felkészülni, de ezúttal jobbára sikerült feltartóztatni. Nagyon büszke vagyok a csapatomra!”

„Az elején akadozott a gépezet, aztán belelendültünk, kezdtük megszokni a légteret. Nagyon örülök neki, hogy mindeki hozzá tudott tenni, amikor esetleg nem ment úgy valakinek. Zsuzsi nagyot játszott a második félidőben, életemben nem láttam még ilyen magasra emelkedni, mint a kínai előtt. A végén elég sok hibával játszottunk, de éreztük, hogy már megvan a győzelem. Sajnáljuk a bajnokságot, de valahol elvesz az élet, valahol meg visszaad.. A KEK-siker így bearanyozta a szezonunkat” – mondta Szucsánszki Zita a meccs után.

„Az elején idegesen játszottunk, nagyon zavaró volt a csarnokban levő magas páratartalom, ehhez nem vagyunk hozzászokva, valószínűleg ezért hibáztunk a szokottnál többet. A második félidőben már éreztünk, hogy meglesz az aranyérem” – nyilatkozta Zácsik Szandra az ünneplés közben.

„Nagyon nehéz meccsre számítottunk, nekem pedig olyan volt a hatvan perc, mintha soha sem akarna véget érni! – mondta Szamoránsky Piroska. – A második félidő elején, ellentétben a mostanában tapasztaltakkal, nem kerültünk hullámvölgybe, és meg tudtuk tartani ötgólos előnyünket. Külön örülök, hogy a Fradival tudtunk nyerni, mert szinte csak magyar játékosaink vannak, így a siker az egész ország diadala.”

KEK-GYŐZTES AZ FTC

 

NEM BÁNTAM MEG, HOGY KÉZILABDÁZOM – SZUCSÁNSZKI
NŐI KÉZILABDA KEK
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
C. B. MAR ALICANTE (spanyol)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 23–23 (10–11)
Alicante, 2500 néző. V: Vodopivec, Krasna (szlovének)
ALICANTE: PRADEL – Tobiasen 3, ISABEL ORTUNO 8 (3), Craciun 2, Nunez 1, De Sousa 2, Jovovics 2 (1). Csere: Sanz (kapus), Del Castillo, BERNATAVICIUTÉ 5, San Isidro, Barrios
FTC: PASTROVICS – KOVACSICZ 5, TOMORI 7, SZUCSÁNSZKI 5 (3), Szamoránsky P. 2, Zácsik 1 (1), Szádvári. Csere: Abramovics (kapus), Trufán 2, Szamoránsky A., Szarka 1, Németh Cs., Balogh B.
Az eredmény alakulása. 4. p.: 0–2. 11. p.:3–3. 18. p.: 7–5. 27. p.: 8–10. 40. p.: 15–17. 49. p.: 16–21. 56. p.: 20–22. 59. p.: 22–23
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4
A párharcot 57–52-es összesítéssel a Ferencváros nyerte meg.
A mérkőzés online tudósítását itt találja meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik