Ezúttal nehezebben nyert, de döntős a Győr

Vágólapra másolva!
2012.04.18. 20:22
null
Görbicz Anita volt a Győr egyik legjobbja az Érd ellen (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
Ötgólos győzelmet aratott Érden a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC a női élvonalbeli kézilabda-bajnokság elődöntőjének második felvonásán, így összesítésben 2–0-ra megnyerte az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. A győriek a döntőben a Ferencváros–Siófok versenyfutás győztesével mérkőzhetnek majd meg.

A BL-döntős Győr a bajnoki elődöntő első meccsén a papírformának megfelelően nagyon simán, 41–24-re győzött az Érd ellen. A második találkozót az ezúttal hazai pályán játszó érdiek kezdték jobban, ugyanis Vincze Melinda két góljával 2–0-ra vezettek.

A kezdeti kapufák után azonban hamar játékba lendült a bajnoki címvédő, és Eduarda Amorim majd Vérten Orsolya gólja után az ötödik percben Görbicz Anita találata már a vezetést jelentette a vendégeknek. Rögtön ezután Görbicz egy labdaszerzés után ismét betalált.

Ezekben a percekben a győri irányító és az érdi szélső, Vincze Melinda gólpárbaját láthatták a nézők, ugyanis előbb a hazaiak játékosa járt túl harmadszor is az ETO kapuját védő Pálinger Katalin eszén, majd Bognár Barbara második kiállítása után Görbicz hetesből volt ismét eredményes.

A 15. percben a hazaiaktól Bognárt végleg kiállították, miután megkapta a harmadik kétperces büntetését, de az Érd ennek ellenére is tartani tudta magát. Az első félidőben mindkét csapat sokszor játszott emberhátrányban, a Győr volt hogy kettős hátrányban játszott, talán ennek is tudható be, hogy a szünetben csak két góllal, 14–12-re vezettek a vendégek, akiknél Pálinger hetest is védett.

A mérkőzés a második félidőben is szoros volt, de a Győr a 12 gólig jutó Görbicz vezérletével kézben tudta tartani a találkozót, és még növelte is előnyét. Az ETO végül 32–27-re győzött, ezzel bejutott a döntőbe. A másik ágon a Ferencváros 1–0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó elődöntőben.

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ
ÉTV-ÉRDI VSE–GYŐRI AUDI ETO 27–32 (12–14)
Érd, 350 néző. V: Hargitai G., Markó G.
ÉRD: Janurik – Tamás K. 2, KOVÁCS ANNA 5, Bognár, Vukcsevics 2, Tóth T. 4 (3), VINCZE 7. Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Szekeres 1, KISFALUDY 3, László B., Balogh B., Wolf 1 (1), PÁDÁR M. 2
GYŐR: PÁLINGER – Orbán A. 1, Hornyák, GÖRBICZ 12 (4), Löke 4, AMORIM 6, Vérten 3. Csere: Pásztor (kapus), Radicsevics 4, Kovacsics, Gros 2
Az eredmény alakulása. 11. p.: 3–6. 23. p.: 10–11. 37. p.: 14–19. 46. p.: 20–23. 53. p.: 22–29.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Győr javára

 

MESTERMÉRLEG
SZABÓ EDINA (az Érd edzője): Fegyelmezettebb és koncentráltabb kézilabdát mutattunk ezen a mérkőzésen.
KARL ERIK BÖHN (a Győr edzője): Gondolkodás nélküli mérkőzés volt, nem használtuk a fejünket. Rohanás és lövés, semmi több.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik